Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Izdod pastmarkas par godu atjaunotajam Rīgas Biržas namam

Latvijas Pasts izdevis patmarku sēriju un īpašas aploksnes par godu atjaunotajai Rīgas Biržas vēsturiskajai ēkai, kurā turpmāk saimniekos Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.Pastmarku un aplokšņu prezentācija, kā arī pirmās dienas zīmogošana paredzēta pirmdien, 22.augustā, jaunā muzeja Rīgas Birža atklāšanas laikā, plkst.

10 Rīgas Biržas namā.Latvijas Pasta izdoto personalizēto pastmarku sērijā pēc Mākslas muzeja Rīgas Birža speciālistu izvēles iekļautas trīs pastmarkas, un katrai no tām ir sava – atšķirīga – nominālvērtība. Pastmarkā ar 60 santīmu nominālvērtību var aplūkot pasaulē zināmā somu mākslinieka Vaino Alfreda Blomsteda 1898.gadā radīto darbu Strēlnieks, kas stilistiski sasaucas ar latviešu vecmeistaru – Vilhelma Purvīša un Jāņa Rozentāla – darbiem un veido simbolisku saikni starp Latvijas un pasaules mākslu. Pastmarkas ar šo nominālvērtību var tikt izmantotas vienkāršas vēstules nosūtīšanai uz jebkuru pasaules valsti.Savukārt pastmarkā ar 0,55 santīmu nominālvērtību redzams pats Rīgas Biržas nams savā sākotnējā izskatā atbilstoši Santkpēterburgas vācu izcelsmes arhitekta Haralda fon Boses iecerēm. Pastmarkā reproducētais vēsturiskais attēls publicēts Rigascher Almanach 1861.gada izdevumā. Pastmarkas ar šādu nominālvērtību var lietot, lai nosūtītu viekāršu vēstuli uz Eiropas Savienības valstīm.Trešās pastmarkas nominālvērtība ir 0,35 santīmi un tajā attēlots Rīgas Biržas ēkas grīdas flīžu fragments, kas ir 20.gadsimta sākumā ieklāto flīžu kopija. Biržas ēkas grīdu segums ir viens no interesantākajiem celtnes interjera elementiem. Pastmarkas ar šo nominālvērtību ir derīgas vienkāršas vēstules nosūtīšanai Latvijas Republikas teritorijā.Latvijas Pasts izdevis arī trīs dažādas restaurētā Rīgas Biržas nama atklāšanai veltītas aploksnes. Tajās attēlots Mākslas muzeja Rīgas Birža logo un ēkas fasādes svarīgākā figūra – Merkūrijs, ko 1855.gadā veidojis tēlnieks Dāvids Jensens.Jaunās pastmarku sērijas tirāža ir 30 000  eksemplāru, bet aplokšņu – 1200 eksemplāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas