Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Advokāts: rosināt investīciju strīdu pret Latviju ir absurdi - Lietuvas Medicinos bank nav kreditējusi Nida Invest

"Lietuvas banka Medicinos bank nekad nav izsniegusi uzņēmumam Nida Invest ne santīma kredīta, tādēļ apgalvot, ka tās investīciju dēļ būtu iespējams rosināt pret Latviju kādu Eiropas Komisijas (EK) prasījumu, ir absurdi. EK nevar aizsargāt investīcijas, kuras nekad Latvijā nav veiktas," portālam Diena.lv norāda advokāts Ainars Kreics. 

Pārstāvot vienu no Nida invest kreditoriem – Lietuvas pilsoni, advokāts Kreics savulaik vērsiess tiesā, lūdzot atzīt uzņēmumu Nida Invest par maksātnespējīgu. Pretēji TV3 raidījuma Nekā personīga interpretācijai, advokāts norāda, ka viņa klientam kā vienam no kreditoriem nevar būt ziņu par citiem, turklāt vēl citā valstī esošiem, parādnieka kreditoriem, tādēļ, iesniedzot maksātnespējas pieteikumu, tiesai nebija iespējams sniegt ziņas par citiem parādnieka kreditoriem. Šādu rīcību no maksātnespējas pietiecēja neprasa arī likums. Turklāt pēc advokāta rīcībā esošās informācijas banka Medicinos bank nav Latvijā investējusi 2,9 miljonus latu.

Pēc Kreica rīcībā esošās informācijas, Nida Invest savulaik ieķīlāja nekustamo īpašumu par labu bankai Medicinos bank, lai nodrošinātu kāda cita Lietuvas uzņēmuma kredītu, turklāt, saskaņā ar advokāta klienta sniegto informāciju, kredīts netika izmaksāts aizņēmējam, bet gan kādai citai personai. Hipotēkas līgums to neparedz. 

"Ne Nida Invest, ne Medicinos bank attiecīgajos gada pārskatos kreditora vai debitora statusā nekad nav parādījušies ne attiecīgi Mediconos bank, ne Nida Invest, kas apliecina, ka aizdevums pret reģistrēto hipotēku nekad nav ticis izsniegts," informē Kreics. 

"Turklāt par labu bankai ieķīlātā nekustamā īpašuma tirgus vērtība nepārsniedz 300 000 eiro, līdz ar to pārējais bankas prasījums jebkurā gadījumā ir vēršams tikai pret galveno parādnieku Lietuvā. Līdz ar to Latvijai nav pamata bažām, ka Lietuvas banka Latvijā ir zaudējusi 2,9 miljonu investīcijas," norāda advokāts.

Advokāts norāda, ka viņam nav saprotams ministra Jāņa Bordāna dedzīgais atbalsts konkrētai Lietuvas komercbankai, kas var tikt uzskatīts par spiediena izdarīšanu uz tiesu, un neapšaubāmi traucē strīda objektīvai izskatīšanai. Kreics pieļauj, ka atsauce uz iespējamo EK prasījumu pret Latviju izdarīta, lai sabiedrības acīs attaisnotu Bordāna neparasto interesi par ārvalstu komercbankas interesēm Latvijā.

Kreics arī precizē, ka pretēji TV3 raidījumā Nekā personīga apgalvojumam, viņa birojā Liepājā Nida Invest nekad nav bijusi reģistrēta. Nida Invest un advokāta biroji atradušies dažādos biroja ēkas stāvos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē