Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Andrējeva: Latvijai labāks būtu viens lielāks farmācijas uzņēmums

Teorētiski var piekrist juridiskai zāļu ražotāju AS Olainfarm un AS Grindeks apvienošanai, jo tik mazai valstij kā Latvija labāks būtu viens lielāks farmācijas uzņēmums, sacīja Olainfarm padomes priekšsēdētāja Valentīna Andrējeva.

"Taču konkurence pastāv, tirgus ir šaurs, notiek cīņa par profesionāļiem. Turklāt katram uzņēmumam ir savi īpašnieki, ar savu stratēģiju. Un uzņēmumi jau tagad ir apvienoti asociācijā un kompetences centros," skaidroja Andrējeva.

Vienlaikus viņa piebilda, ka labprāt piedalītos abu uzņēmumu kopēju "super-produktu" radīšanā.

"Tas ir ļoti sarežģīti, jo te runājam par biznesu, kaut arī personiski pazīstu [Grindeks padomes priekšsēdētāju Kirovu] Lipmana kungu. Bet, jā, domāju, ka esam gatavi strādāt šajā virzienā," akcentēja Andrējeva.

Pēc viņas teiktā, ikdienas darbu Olainfarm fakts, ka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins vienlaikus ir arī tā faktiskās kontrolpaketes īpašnieks, ietekmē pozitīvi, jo valdei esot vienkāršāk strādāt.

"Tas, ka cilvēkam pieder kontrolpakete, turklāt viņš strādā uzņēmumā no rīta līdz vakaram un ir valdes priekšsēdētājs, ir tikai apsveicami. Nav noslēpums, ka uzņēmumu struktūras ir ļoti atšķirīgas, un dažkārt akcionāri uzņēmumā ierodas tikai reizi gadā, kad izmaksā dividendes. Maligina kungs katru dienu ir kopā ar savu valdi un tiekas ar sadarbības partneriem. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc atnācu šeit strādāt," sacīja Andrējeva.

Viņa arī norādīja, ka ir iejutusies jaunajā amatā. "Tas, ko no manis sagaida, jau nav ikdienas darbs, ko veic valdes locekļi. No manis gaida atbalsta funkcijas, konsultācijas, uzņēmuma attīstības vērtēšanu," akcentēja Andrējeva.

Jau ziņots, ka Olainfarm pērn guvis rekordlielu peļņu 6,8 miljonu latu apjomā - tā bijusi par 93% lielāka nekā 2010.gadā, kad tā bija 3,53 miljoni latu.

Olainfarm neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2011.gadu liecina, ka koncerna apgrozījums bija 36,71 miljons latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē