Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Apinis: Ļoti savlaicīgi sākts rīkoties, lai mazinātu alkohola patēriņu

Veselības ministrija ļoti savlaicīgi sākusi rīkoties likumdošanas jomā, lai samazinātu alkohola patēriņu, līdz ar to glābtu Latvijas iedzīvotāju dzīvības un saudzētu veselību. Šādu viedokli par pagājušā ceturtdienā valsts sekretāru sanāksmē tālākai apstiprināšanai Ministru kabinetā virzīto Veselības ministrijas izstrādāto Alkoholisko dzērienu patēriņa mazināšanas un alkoholisma ierobežošanas rīcības plānu 2012.-2014.gadam pauda Latvijas Ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis.

Viņaprāt, šobrīd ir divas prioritātes alkoholisma apkarošanā - samazināt nelegālā alkohola ražošanu un tirdzniecību, kā arī samazināt alkoholisko dzērienu pieejamību bērniem un pusaudžiem.

"Katrā ciemā ir "točka", katrā ciemā ir policists, kurš zina par šīs "točkas" atrašanās vietu. Iekšlietu ministrijai beidzot jāsāk strādāt gan kā muitas kontrolei, gan kā struktūrai, kas spēj apturēt dzīvībai bīstamu alkohola surogātu izplatīšanu "točkās"," pauda P.Apinis.

Viņš norādīja uz satraucošiem faktiem, ka 13 gadu vecumā 87% jauniešu jau ir lietojuši alkoholu, bet 16 gadus veco jauniešu grupā trešdaļa zēnu un meiteņu ir jau uzskatāmi par alkohola atkarīgiem. "Jaunietis nevar tikt pie alkohola, ja tam nepalīdz pieaugušie – vienaldzīga pārdevēja, "gādigais" tēvocis, kas palīdz iznest alkoholu no veikala, vai "točkas", vecāks jaunietis, kas braši vicina savu astoņpadsmitgadnieka pasi. Visi tie, kas palīdz nodzerties jauniešiem, ir noziedznieki un nelieši, un viņi sodāmi ar visu likuma bardzību, līdz pat administratīvam arestam līdz piecpadsmit dienām," strikti norādīja P.Apinis.

"Atcerēsimies gan jauniešus Krāslavas rajonā Jaungada naktī lietošanai nepiemērotā automobilī alkohola reibumā, gan tos vismaz piecdesmit Latvijas bērnu, kas gada laikā aiziet bojā no saindēšanās, nosalšanas, nosišanās vai noslīkšanas alkohola reibumā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē