Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Bordāns: Priekšlikumam par tiesnešu skaita palielināšanu ir jābūt kompleksam

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) uzskata, ka tiesnešu skaita palielinājums ir viena no iespējām tiesu darba efektivitātes palielināšanai, tomēr šim priekšlikumam ir jābūt vienā komplektā ar citām izmaiņām.

Tieslietu ministrs sarunā ar ziņu aģentūru LETA norādīja, ka tiesnešu skaita palielinājums varētu būt solis uz priekšu, tomēr tas būtu jāskata kontekstā ar to, cik daudz lietu ir ienākušas tiesā un kāda ir tiesnešu un tiesu noslodze. 

"Piemēram, krīzes laikā strauji palielinājās lietu daudzums, bet tagad tas, starp citu, sāk kristies," norādīja Bordāns. "Jāatzīmē, ka šis jautājums ir pilnīgi visās valstīs. Es biju Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), kur tika norādīts par šo problēmu, - vai palielināt palīgu skaitu tiesnesim vai tiesnešu skaitu. Mans redzējums ir šāds - ja es eju pie tautas un prasu vairāk naudas no saviem nodokļiem, lai es varu pieņemt vairāk tiesnešu, tad man ir jānorāda papildus, ko vēl es darīšu tiesu sistēmas uzlabošanai," savu pārliecību pauda ministrs. 

"Priekšlikumiem ir jānāk vienā komplektā - ja es varēšu piedāvāt savu risinājumu saistībā ar tiesu izvietojumu un tiesu darba organizācijā, tad tauta varēs uzticēt savus līdzekļus tiesnešu skaita palielinājumam, kas pēc tam skatīs viņu strīdus," minēja Bordāns. 

Jautāts, vai šāds dialogs par tiesnešu skaita palielināšanu jau ir bijis un vai šim mērķim tuvākajā laikā tam netiks prasīta nauda, Bordāns apliecināja, ka viņš to patlaban nevar arī noliegt, "bet tā nav pirmā prioritāte, kas tiks skatīta". 

"Pašlaik notiek konceptuāla lēmumu pieņemšana. Aprīļa sākumā notiks liels seminārs tiesu sistēmā strādājošajiem, un aprīļa beigās mēs izveidosim konceptu reformām, bet es vēl nevaru apgalvot, vai tiesnešu skaita palielināšana kā reforma tajā tiks apskatīta," pastāstīja ministrs, arī piebilstot, ka viņš arvien saskata problēmu tajā, ka pagaidām daži tiesneši skata vairāk lietu un tās ir arī sarežģītākas, bet citi mazāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē