Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Burovs: Skolu renovācijas darbos 10% gadījumu celtnieki piesavinās tehniku vai dzeršanās dēļ neierodas darbā

Rīgas izglītības iestāžu renovācijas darbos 10% gadījumu celtnieki piesavinās tehniku vai piedzeršanās dēļ neierodas darbā, kas pašvaldībai rada papildu stresu un dažkārt iekavē ēku fasāžu atjaunošanas pabeigšanu, pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Departamenta direktors norādīja, ka daži no celtniekiem paņem tehniku - urbjus, perforatorus un citas lietas - un brauc ar to uz Vāciju. Cita problēma veidojas ar atsevišķiem cilvēkiem, kuri saņem algu un pēc tam neierodas uz sarunāto darbu brīvdienās, jo ir piedzērušies. Tad nu nākas domāt, vai sākt meklēt jaunu brigādi ar darbiniekiem, vai arī gaidīt, kad jau esošajiem strādniekiem beigsies nauda un viņi atkal ieradīsies darbā.

Viņš skaidroja, ka domei tas finansiālas problēmas nerada, jo līgumi ir noslēgti ar uzņēmumiem, kuriem arī pieder minētā tehnika un kuri arī ir atbildīgi par saviem darbiniekiem un darbu laicīgu pabeigšanu. Līgumsodus firmām pašvaldība var piemērot tikai tad, ja saskaņā ar noteikumiem netiek nodots būvobjekts, taču tā neesot problēma. Vienīgi atsevišķos gadījumos runa ir par izglītības iestāžu fasāžu nodošanas aizkavēšanos, kas gan netraucē mācību procesa norisei.

Pašvaldības amatpersona pieļauj, ka šādas situācijas veidojas, firmām, kurām ir līgums ar domi, nolīgstot dažāda veida apakšuzņēmumus. Iespējams, attiecībā uz darbinieku rīcību varētu runāt par kriminālatbildību. Burovs piebilda, ka šādas problēmas ar darbiniekiem ir 2012.gada un šīs vasaras tendence. Attiecībā uz izglītības iestāžu remontdarbu kvalitāti viņš ir pozitīvi noskaņots, sakot, ka kvalitāte ir labāka nekā 2010. un 2011.gadā.

Viņš arī norādīja, ka Rīgā veidojas jauns nekustamo īpašumu attīstības "burbulis", jo atkal aktīvi tiek celti lielveikali un dzīvojamās mājas, cilvēkiem ņemot hipotekāros kredītus uz 40 gadiem. Tas liecinot par mūsu "ļoti īso atmiņu".

Kā ziņots, aptuveni 15 Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu teritorijās, sākoties mācību gadam, remonti vēl turpināsies, iepriekš atzina Burovs.

Kopumā šogad vasaras periodā veikti remontdarbi 72 pirmsskolas izglītības iestādēs un 79 skolās. Rīgas pašvaldība izglītības iestāžu remontos ieguldījusi 11 770 796 latus, no kuriem 3 130 637 latus - pirmsskolas izglītības iestādēs un 8 640 159 latus - skolās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē