Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Cepurītis: Ja EDSO atzīs Augstākās radas vēlēšanu leģitimitāti, Krievijai būs ierobežotas iespējas izteikt pretenzijas

Ja Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) atzīs Ukrainas Augstākās radas vēlēšanu leģitimitāti, Krievijai būs ierobežotas iespējas izteikt pretenzijas, norāda Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks un Rīgas Stradiņa universitātes lektors Māris Cepurītis.

Cepurītis gan attiecās prognozēt gaidāmo vēlēšanu rezultātus, norādot, ka par iespējamo varas sadalījumu, koalīcijas izveidi un situācijas attīstības scenārijiem varēs vien diskutēt pēc rezultātu saņemšanas, taču runājot, vai Krievija atzīs Augstākās radas vēlēšanu iznākumu, Cepurītis pauda pārliecību, ja EDSO pārstāvji vēlēšanas atzīs par leģitīmām, Krievijai ir visai ierobežotas iespējas izteikt savas pretenzijas.

"Protams, Krievija var to darīt, taču tas būtu tikai retorisks līmenis bez jebkādām sekām," skaidroja eksperts.

Ukrainas pilsoņi, kuri pastāvīgi dzīvo vai uzturas Latvijā, savu balsi Ukrainas tautas deputātu ārkārtas vēlēšanās svētdien, 26.oktobrī, varēs atdot Ukrainas vēstniecībā Latvijā no plkst.8 līdz 20.

Jau ziņots, ka svētdien Ukrainā notiks parlamenta - Augstākās radas - vēlēšanas, kas būs vēlētāju pirmā iespēja novērtēt Porošenko centienus atrisināt konfliktu Austrumukrainā.

Daudzi cer uz zināmu politisko stabilitāti valstī pēc vēlēšanām, bet tās, visticamāk, nespēs sekmēt konflikta miermīlīgu atrisinājumu, uzskata novērotāji. Tomēr sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka vēlēšanās uzvarēs prezidenta Porošenko partija - Petro Porošenko bloks, bet valdošās koalīcijas izveidošanai tai būs vajadzīgs nacionālistu partiju atbalsts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē