Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Dombrovskis ES samitā paredz sarežģītas sarunas par ES budžetu

Sarunas par Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu parasti ir sarežģītas, taču šoreiz tās varētu būt sarežģītākas nekā parasti, sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Taujāts par nākamo Eiropadomes sanāksmi, kas paredzēta 22.novembrī un 23.novembrī un būs veltīta sarunām par ES budžetu, Dombrovskis sacīja, ka nav nekādu garantiju, ka valstu pārstāvji spēs panākt vienošanos šajā sanāksmē, taču pauda cerību, ka tas izdosies. Viņš piebilda, ka šoreiz sarunas būšot sarežģītākas arī fiskālās konsolidācijas dēļ.

Savukārt, taujāts par iespējām panākt atbalstu Latvijas interesēm, premjers norādīja, ka noteikts progress jau ir sasniegts, tomēr jāņem vērā, ka dažādām valstīm ir atšķirīgas intereses. Premjers arī piebilda, ka par Latvijas interesēm daudzgadu budžetā ES līmenī tika runāts ļoti intensīvi.

Latvija ir izvirzījusi divus galvenos uzdevumus sarunās par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu - Kohēzijas politikas finansējuma saglabāšanu vismaz esošā perioda līmenī un godīgu tiešmaksājumu noteikšanu Kopējās lauksaimniecības politikā, proti, tiešmaksājumus vismaz 80% apjomā no ES vidējā apmēra.

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons piektdien paziņoja, ka uzliks veto ES 2014.-2020.gada budžetam, ja tajā tiks iekļauti izdevumu palielinājumi laikā, kad dalībvalstis spiestas budžetu samazināt.

Visas 27 ES dalībvalstis nākamajā mēnesī tiekas, lai vienotos par vienu triljonu eiro (702,8 miljardus latu) vērto 2014.-2020.gada budžetu, ko ierosinājusi Eiropas Komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē