Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ēlerte: Ja pašvaldību vēlēšanās Rīgā piedalīsies vismaz 70% rīdzinieku, tajās būs iespējams uzvarēt

Pašvaldību vēlēšanu rezultāti Rīgā ir atkarīgi no tā, cik vēlētāju tajās piedalīsies, un, piedaloties vismaz 70% rīdzinieku, tajās būs iespējams uzvarēt, sestdien Vienotības Rīgas nodaļas kopsapulcē uzsvēra partijas Rīgas mēra kandidāte Sarmīte Ēlerte.

S.Ēlerte norādīja, ka rīdziniekiem ir jāsaprot, ka šīs pašvaldību vēlēšanas būs vēsturiskas, jo būs skaidrs, vai notiks pagrieziens, vai arī "Saskaņas centrs" (SC) nostiprināsies Rīgā. S.Ēlerte, norādot uz iepriekšējo vēlēšanu rezultātiem, uzsvēra, ka SC ir stabils elektorāts, proti, ap 116 000 cilvēki, līdz ar to nepieciešams, lai Rīgā uz pašvaldību vēlēšanām ierastos 278 000 līdz 280 000 vēlētāju. No tā, cik cilvēku aizies uz vēlēšanām, būs atkarīgs to rezultāts, tāpēc nepieciešams, lai tajās piedalītos vismaz 70% rīdzinieku, skaidroja Ēlerte, uzsverot, ka tad būs iespējams uzvarēt.

Viņa uzsvēra, ka ir jārunā par vērtībām, kas kopīgas rīdziniekiem, tomēr tam jāattiecas arī uz katru konkrēti - uz jauniem un veciem, turīgiem un mazturīgiem. Šīm vērtībām jābūt adresētiem visiem rīdziniekiem, tomēr "visiem solīt visu" neesot raksturīgs Vienotībai.

Komentējot partijas programmu pašvaldību vēlēšanām, Ēlerte to prezentēja piramīdas veidā, kuras pamatā ir sociālā drošība, mājoklis pagalms, vide un satiksme. Viņa arī piebilda, ka arī Vienotība uzskata, ka jāsaglabā atbalsts pensionāru braukšanai sabiedriskajā transportā, taču ir jautājums, kā konkrētam atbalstam jānonāk pie lietotāja.
Tālāk seko uzņēmējdarbība, izglītība, laba pārvalde un kultūra, savukārt piramīdas augšgalā ir vērtības un identitāte. Savukārt Vienotības lozungi pašvaldību vēlēšanām ir "Atdosim Rīgu Latvijai!", "Ziemeļu zvaigzne", "Pilsēta bez korupcijas" un "Sociālā atbildība".

Ēlerte akcentēja, ka līdz vēlēšanām palikušas 140 dienas un to rezultāts būs atkarīgs no tā, cik intensīvi un ar kādu atbildību partijas pārstāvji strādās.

Kā ziņots, sestdien notiek partijas Vienotība Rīgas nodaļas kopsapulce, kurā tiks pārrunāts nodaļas paveiktais, aktualitātes, diskutēts par partijas mērķiem un uzdevumiem gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, kā arī tiks ievēlēts jauns nodaļas vadītājs un valde. Pagaidām Vienotība oficiāli nosaukusi tikai vienu pretendentu pašvaldību vēlēšanām - Sarmīti Ēlerti, kura ir Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāte. Saraksts ar pretendentiem uz deputātu krēsliem vēl ir tapšanas procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē