Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ēlerte nepieņem VL-TB/LNNK ielūgumu piedalīties 16.marta pasākumos

Partijas_ Vienotība _Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte nav pieņēmusi nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) ielūgumu piedalīties 16.marta pasākumos, norādot, ka viņa latviešu karavīrus piemin 11.novembrī.

"Latviešu karavīrus es pieminu un krastmalā iededzu svecīti 11. novembrī. Es godinu tos, kas Brīvības cīņās atdeva savas dzīvības par neatkarīgu, demokrātisku Latviju. Šai dienā es pieminu latviešu strēlniekus, kas krita Pirmajā pasaules karā, ierauti lielvalstu cīņās. Es pieminu tos, kas krita Otrajā pasaules karā, piespiedu kārtā mobilizēti vienas vai otras svešas valsts armijā, bija spiesti karot un mirt svešā karā. 8.maijā es tāpat kā citviet demokrātiskajā Eiropā pieminu Otrā pasaules kara beigas," atzina S.Ēlerte.

S.Ēlerte aicina VL-TB/LNNK pievienoties Vienotības Rīgas programmas iniciatīvai -  centrālā vietā Rīgā uzcelt pieminekli Latvijas Centrālās padomes (LCP) priekšsēdētājam Konstantīnam Čakstem.

"17. marts ir diena, kad 1944.gadā latviešu inteliģence LCP rosināta sagatavoja Memorandu, kas prasīja atjaunot demokrātiskās Latvijas neatkarību. Konstantīns Čakste bija patiess latviešu demokrāts, kas nostājās gan pret padomju, gan vācu okupācijām un samaksāja par to ar savu dzīvību. Viņa piemiņa ir jāiemūžina," sacīja Vienotības mēra amata kandidāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē