Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Goša: Varbūt šodien apcietina Pussy Riot, bet rīt - Prāta Vētru

Biedrības Mozaīka valdes locekle Evita Goša uzskata, ka Latvijas mūziķiem jāiestājas par grupas _Pussy Riot _dalībnieču aizstāvību. Mūziķi uzskatāmi pārstāv kultūras jomas darbiniekus, un tāpēc viņus var uzlūkot kā “sabiedrības sirdsapziņu“. „Tas būtu apsveicami, ja viņi iestātos par vārda brīvību,“ sacīja E.Goša.

„Var skaisti dziedāt saldsērīgus šlāgerus, bet ir taču arī mūziķi, kas savā daiļradē iestājas par vārda brīvību. Ir svarīgi aizstāvēt sabiedrības vērtības, jo varbūt šodien apcietina Pussy Riot, bet rīt – Prāta Vētru. Tas ir solidaritātes jautājums,“ uzsvēra Mozaīkas pārstāve.

„Notikušais ar grupu Pussy Riot ir kliedzošs cilvēktiesību jautājums – viņām piespriestais sods ir drakonisks un nesamērīgs, tā ir autoritāra režīma pazīme,“ pauda E.Goša. Viņa uzsvēra, ka Pussy Riot nav veikušas huligānisku aktu – viņu rīcība nevienu nav aizskārusi, viņas nav neko demolējušas. „Nožēlojami, ka meitenes par miermīlīgu performanci tiek notiesātas,“ sacīja E.Goša.

E.Goša pārmetumus velta grupai Prāta Vētra, kuras līderis Renārs Kaupers atturējies paust viedokli Pussy Riot lietā, savukārt Kaspars Roga atzinis, ka Pussy Riot rīcība dievnamā nav bijusi adekvāta. „Nav jau runa tikai par Prāta Vētru, bet man nav simpātisks Renāra Kaupera viedoklis par cilvēktiesībām, kas izpaudās jautājumā par Baltijas praida rīkošanu. No tā, kā viņš izsakās par Krievijas jautājumiem, rodas sajūta, ka viņš vairāk rūpējas par naudas pelnīšanu Krievijā,“ uzsvēra Mozaīkas valdes locekle.

„Esmu viņos vīlusies. Žēl, ka viņi spēlē saldsērīgas dziesmas bez satura nedomājošiem un cilvēka instinktiem. Viņi ar savu ietekmi varētu veltīt sabiedrībā nozīmīgu vērtību popularizācijai, nevis savu maciņu pildīšanai. Viņi ir vietējā mēroga mazās zvaigznītes, kuri varētu līdzināties pasaules zvaigznēm tādām kā Madonna, Stings, Lady Gaga,“ sacīja E.Goša. „Latvija Prāta Vētru mīl. Zinot viņu ietekmi, nav saprotams, kāpēc lai viņi neizmantotu savu popularitāti demokrātisku vērtību popularizēšanai,“ uzsvēra Mozaīkas pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē