Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kalniete: Mūsu Milda ceļos pa Eiropu

"Mūsu Milda ceļos pa Eiropu," saka Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V), komentējot trešdien Strasbūrā eiroparlamentāriešu atbalstīto rezolūciju par Latvijas pievienošanos eirozonai.

Kalniete uzskata, ka pieņemtā rezolūcija precīzi iezīmē Latvijas pēdējo gadu sasniegumus un arī pārbaudījumus, kuri šobrīd pastāv, pirmkārt, jau ienākumu nevienlīdzības mazināšana, aģentūru LETA informēja deputātes parlamentārais asistents Mārtiņš Spravņiks.

"Šis balsojums ir apliecinājums tam, ka Latvija var! Pirms dažiem gadiem daudzi bija pārliecināti, ka mēs bankrotēsim, bet mēs spējām pārciest grūtības un pievienoties pasaules attīstītāko valstu grupai. Tas ir liels Latvijas cilvēku sasniegums caur grūtībām un personīgiem upuriem. Tanī pat laikā eiro pats par sevi nav brīnumnūjiņa, kas mums pēkšņi atnesīs labklājību. Tas ir rīks, kas mums palīdzēs attīstīt ekonomiku, bet pašiem būs jāatrod atbilde, ko un kā darīt. Tagad ir nepieciešams turpināt darbu pie nabadzības mazināšanas un izmantot tās iespējas, kuras Latvijas iedzīvotājiem sniegs eiro ieviešana," uzskata Kalniete.

Tāpat deputāte norāda, ka mums ir jāpievērš uzmanība rezolūcijas kritiskajiem punktiem par Latvijas ekonomiku un jāņem tie vērā. "Pirms krīzes gados daudzi politiķi izlikās nedzirdam ne tikai ārvalstu, bet arī mūsu pašu ekspertu ieteikumus un "gāzēja grīdā", kas mūs iegrūda krīzes bedrē. Visaugstāko cenu par to ir maksājuši tieši cilvēki ar pieticīgiem ienākumiem. Latvijas ekonomika nav unikāla. Tajā darbojas tās pašas likumsakarības kas visur. Ekspertu viedoklī ir uzmanīgi jāieklausās," saka Kalniete. "Taču visvairāk mani iepriecina tas, ka mūsu daiļā Milda nu ceļos pa visu Eiropu," bilst Kalniete

LETA jau ziņoja, ka EP deputāti šodien balsojumā atbalstīja Latvijas pievienošanos eirozonai 2014.gada.
Par rezolūciju, kas rekomendē mūsu valsts pievienošanos Eiropas vienotajai valūtai, balsoja 613 EP deputāti, bet pret - 67.

Rezolūcijā tiek slavētas Latvijas sabiedrības pūles finanšu krīzes pārvarēšanā. Vienlaikus tiek norādīts, ka Latvijai ir jāturpina reformas un jāmazina ēnu ekonomika. EP deputāti rezolūcijā aicina Latvijas valdību darīt vairāk, lai cīnītos ar strukturālajām problēmām darba tirgū, lai mazinātu nabadzību un augošo ienākumu nevienlīdzību.

Rezolūcijā arī pieminēts Latvijas finanšu sektors un norādīts, ka jānodrošina Latvijas banku stabilitāte, sevišķi būtiski ir palielināt nerezidentu segmentā strādājošo banku uzraudzību.

EP deputāti rezolūcijā arī secina, ka cenu stabilitāte Latvijā ir ļoti atkarīga no izejvielu cenām, jo sevišķi enerģētikas sektorā, kur Latvija daudz enerģijas importē no viena avota un būtu nepieciešams šo situāciju uzlabot.

EP balsojumam ir konsultatīva nozīme. Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāji jau jūnija beigās pauda politisku atbalstu Latvijas uzņemšanai eirozonā, bet formāli gala lēmumu par Latvijas pievienošanos eirozonai pieņems Eiropas Savienības finanšu ministri nākamnedēļ Briselē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē