Laika ziņas
Šodien
Dūmaka
Rīgā +20 °C
Dūmaka
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kalniņš: Zaķis partijas interesēs varētu atstāt vismaz Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatu

Saeimas deputāts Dzintars Zaķis (V) partijas interesēs varētu atstāt vismaz Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatu, jo centieni atpirkt jauniegādāto automašīnu Volvo XC60 no sava uzņēmuma būs tikai tāds ielāps, Zaķa ieceri komentēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Sabiedriskās konsultatīvās padomes loceklis un sabiedriskās politikas centra Providus pētnieks Valts Kalniņš.

"Ir skaidrs, ka gadījumā, ja šis darījums nebūtu publiski atklāts, tad viņš necenstos situāciju labot. Morāli ētiskā puse paliek līdz galam nenolīdzināta, un to arī nevar nolīdzināt. Ņemot vērā, ka publiskajā telpā ir parādījusies informācija arī par ieceri iegādāties motorlaivu, savas reputācijas vārdā viņš varētu maksimāli paskaidrot, no kādiem līdzekļiem apsvēris iespēju iegādāties motorlaivu," sacīja Kalniņš.

Kā ziņots, portāla Pietiek.com rīcībā nonākušie dokumenti liecina, ka Zaķis gadu mijā ticis pie jaunas automašīnas Volvo XC60, nenomaksājot valstij aptuveni 8800 eiro (6160 latu) PVN. Publicētajā deputāta e-pasta vēstuļu sarakstē ar Mūsa Motors Rīga saistībā ar šo lietu tiek apspriesta nepieciešamība kādam starpniekuzņēmumam Lietuvā maksāt 1000 eiro (700 latus), lai varētu tikt īstenota nodokļa apiešanas shēma.

Zaķis pagājušās nedēļas nogalē ticies ar viņam piederošā uzņēmuma SIA Datoru centrs vadību un vienojies, ka viņš no uzņēmuma atpirks jauniegādāto automašīnu Volvo XC60, tādējādi atrisinot morāli ētiskās dabas jautājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē