Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lipmans: Aptiekas ar ārzemju zālēm pilnas, bet mēs ar savām zālēm nevaram tikt uz Eiropu

Latvijas valdība ļoti maz nodarbojas ne tikai ar farmāciju, bet vispār ar ražošanu. "Man ir reāli daudz pretenziju," intervijā Dienai pauž zāļu ražotāja Grindeks padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans.

Viņš stāsta, ka 95% no Grindeks saražotās produkcijas iet uz eksportu. "Un man ir patiešām ļoti sāpīgi, ka mūsu valdība arī pie tā nestrādā," saka K.Lipmans.

Jautāts, vai valdība nepalīdz, K.Lipmans norāda: "Maz ko palīdz, tieši otrādāk. Es to varu ļoti objektīvi apstiprināt, ka valdība ļoti maz nodarbojas ne tikai ar farmāciju, bet vispār ar ražošanu. Man ir reāli daudz pretenziju. Vēl vairāk es pateikšu, piemēram, ārzemju zāļu reģistrācija pie mums iet ļoti fiksi, apskatieties, ar ko ir pilnas mūsu aptiekas - vienas vienīgas ārzemju zāles. Bet mēs - nevaram tikt uz Eiropu. Visādu iemeslu dēļ mēs nevaram tikt ne Vācijā, ne Francijā, ne Lielbritānijā, ne Spānijā. Viņi visu dara, lai netiek ārzemju zāles iekšā. Bet paši var Latvijā mierīgi ienākt, mēģini viņus nereģistrēt, viņi tādu skandālu iztaisīs pa visu Eiropu, ka tik nu. Ar mums jau maz rēķinās. Bet mūsu valdība un sevišķi Veselības ministrija, es tik daudz ar viņiem esmu runājis, bet viņi šajā jautājumā neko nepalīdz. Iedomājieties, kāds ir Eiropas tirgus, ja es tur tiktu iekšā, tie būtu pavisam citi apjomi. Bet es nevaru tikt! Ne tāpēc, ka man neatbilstu kvalitāte, tieši otrādi, es zinu, ka man ir augsta kvalitāte, bet tāpēc, ka viņi sargā savu ražotāju."

Uz norādi, vai tas nozīmē, ka Eiropas valstis lieto zināmu nacionālo protekcionismu, bet Latvija - kaunas, K.Lipmans norāda: "Tieši tā, kaunas. Un nemāk, un baidās. Un mēs runājam par kaut kādu neatkarību."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē