Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Manabalss.lv: Mājaslapu uzlauza starptautiski hakeri

Svētdien no rīta tika uzlauzta sabiedrības iniciatīvu platforma manabalss.lv. Lai gan izskanējušas dažādas versijas, kurš ir iespējamais ļaundaris, viens no mājaslapas dibinātājiem Kristofs Blaus portālam Diena.lv atzina - likumpārkāpēji, visticamāk, ir starptautiski mājaslapu "uzlauzēji".

"Tie nebūs politiskie hakeri, viņi, visticamāk, ir starptautiski mājaslapu uzlauzēji, kuri atrod mājaslapas, kam ir liels apmeklētāju skaits. Viņu mērķis - lai mājaslapas apmeklētāji aiziet uz viņu lapām, reklāmām un tamlīdzīgi. Mājaslapa tika uzlauzta, bet nekāds ļaunums netika izdarīts," stāstīja K.Blaus.

Viņš uzsvēra, ka patlaban gatavo iesniegumu policijai. "Esam pieprasījuši datus hosting kompānijai, lai sniegtu maksimāli daudz informācijas policijai," norādīja viens no mājaslapas dibinātājiem. K.Blaus stāstīja, ka uzbrukumi lapai sākušies svētdien no rīta, bet pēcpusdienā parādījās pirmās ziņas, ka lapa nestrādā. Pirmdienas rītā visas problēmas izdevās novērst. Par līdzīgiem uzbrukumiem K.Blaus dzirdējis arī citām mājaslapām. "Mājaslapa rādījās balta, bet paraksti, iniciatīvas - viss bija drošīibā. Tehniski lapa strādāja, bet lietotāji to redzēja baltu," atminas mājaslapas dibinātājs.

Lai bijuši vairāki mēģinājumi, šis bija pirmais gadījums, kad hakeriem izdevies bojāt šo mājaslapu. "Protams, ka runāsim ar hakeriem, kuri varētu ieteikt, kā stiprināt drošību, bet dažreiz ir tā, ka uzlauž pat valdības līmeņa mājaslapas. Vienmēr pastāv tāda iespēja," teica K.Blaus.

Kā vēstīts, manabalss.lv ir tautas iniciatīvu platforma, kurā ikviena balsotāja identitāti apstiprina Latvijas Republikā reģistrētas internetbankas. Platformā ikviens iedzīvotājs var iesniegt kādu ierosinājumu vai ideju iniciatīvas formā, norādot, ko šāda iniciatīva varētu mainīt vai uzlabot.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē