Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Mūrniecei rodas iespaids, ka tiesībsargs kādam kļuvis neērts

Nav iemesla domāt par tiesībsarga Jura Jansona nomaiņu, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), paužot personīgo viedokli.

Tā kā Jansons pēdējā laikā ir runājis par tādiem sabiedrībai svarīgiem jautājumiem kā pāreja uz izglītību valsts valodā, bezmaksas izglītības nodrošināšana un jaunā veselības aprūpes finansēšanas reforma, tad neviļus rodas iespaids, ka kādam vai kādiem politiskajiem spēkiem tiesībsargs ir kļuvis neērts, norādīja politiķe.

Tiesībsargam jābūt neatkarīgam, objektīvam, politiski neitrālam un politiski neietekmējamam, piebilda komisijas priekšsēdētāja. Viņa skaidroja, ka tiesas konstatētais fakts bija zināms, pirms Jansons kandidēja uz tiesībsarga amatu, un viņam jau ir ticis piemērots disciplinārsods. Ir visai apšaubāmi, vai tas ir pietiekams pamats, lai pat domātu par tiesībsarga nomaiņu.

Laikraksts Diena pirmdien, 24.februārī, raksta - kā cits citam virsū krītoši domino kauliņi reakcija uz Augstākās tiesas lēmumu teju nospieda Jansona turpmāko darbību tiesībsarga amatā.

Portāls pietiek.com iepriekš vēstīja, ka Saeimas deputāti apsver iespēju rosināt Jansona atcelšanu no amata, jo stājies spēkā tiesas spriedums, ar kuru atzīts, ka viņš, būdams īpašo uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadītājs, nolaidīgi un nekvalitatīvi pildījis amata pienākumus, - šāds pārkāpums saskaņā ar likumu nav savienojams ar tiesībsarga statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē