Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pabriks: Ždanoka ir Latvijas traģēdija

No Latvijas Krievu savienības (LKS) jaunajā Eiropas Parlamenta (EP) sastāvā ievēlētā Tatjana Ždanoka ir persona, kura vēlas pārrakstīt Latvijas vēsturi un uzskatāma par Latvijas ļaunumu, pirmdien vakarā jaunievēlēto EP deputātu diskusijā sacīja Artis Pabriks (Vienotība).

Ždanoka diskusijā atturējās izteikties par krievvalodīgo partiju izredzēm oktobrī notiekošajās Saeimas vēlēšanās, ņemot vērā viņas samērā negaidīto ievēlēšanu EP, un atturējās komentēt atsevišķu krievu aktīvistu izteikumus, taču iekarsa, kad pieminēja 16.martā rīkoto leģionāru gājienu, kas esot kara noziegumu slavināšana.

Šie izteikumi izraisīja vairāku klātesošo deputātu replikas un iebildumus.

"Jūs esat no tiem, kas vēlas pārskatīt vēsturi, jūs esat tā, kas mēģināja leģitimizēt citas valsts okupāciju un Krimas anšlusu. (..) Ždanoka ir Latvijas traģēdija," diskusijas karstumā teica Pabriks.

Jau vēstīts, ka EP vēlēšanu provizoriskie rezultāti apstiprināti oficiāli - Latviju EP pāstāvēs no Vienotības saraksta ievēlētie Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete, Artis Pabriks, Krišjānis Kariņš, kā arī Roberts Zīle (Nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK), Iveta Grigule (Zaļo un zemnieku savienība), Andrejs Mamikins (Saskaņa) un Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība), svētdien pusnaktī paziņoja CVK šefs Arnis Cimdars.

Saskaitot balsis EP vēlēšanās visā Latvijā, par vēlēšanu uzvarētāju ar 46,19% balsu kļuvusi Vienotība, kas saņēmusi četrus mandātus. Pa vienam mandātam ir pārējiem iebalsotajiem sarakstiem - otrajā vietā ierindojas Nacionālā apvienība ar 14,25% balsu, 13,04% atbalstu ieguvusi arī Saskaņa, Zaļo un zemnieku savienība guvusi 8,26% atbalstu un 6,38% atbalstu saņēmusi Latvijas Krievu savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē