Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

papildināts (20:56) - Rinkēvičs bažījās, ka situācija Ukrainā eskalēsies līdz reālai karadarbībai

Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam_ (Reformu partija) _ir bažas, ka situācija Ukrainā var eskalēties līdz reālai karadarbībai.

"Man šobrīd ir lielas bažas, ka situācija var eskalēties tiktāl, ka mēs redzēsim reālu karadarbību," tiešraides intervijā LNT Ziņām sacīja ministrs, norādot uz informāciju, ka Krievijas bruņotie spēki pārvietojas ne vien Krimā, bet arī citviet Ukrainā.

"Man gribētos cerēt, ka veselais saprāts Krievijas Federācijā uzvarēs," teica ministrs, uzsverot, ka Latvijas augstākās amatpersonas nosoda Krievijas parlamenta lēmumu. "Ja starptautiskā sabiedrība stingri neiestāsies pret šādu rīcību, mums būs ļoti daudz jāstrādā ar sabiedrotajiem, lai runātu arī par Baltijas valstu un Latvijas drošības nostiprināšanu." NATO mācības turpmāk Baltijas valstīs būšot jārīko daudz biežāk.

"Nosodījums jau ir bijis. Šeit ar nosodījuma vārdiem jau tā kā būtu par maz," bilda ministrs. Viņš vēlas redzēt aktīvu Eiropas Savienības (ES) un NATO kolēģu rīcību.

Ministrs pauda cerību, ka pirmdien ES ārlietu ministru ārkārtas tikšanās reizē tiks runāts jau par konkrētiem pasākumiem, jo līdzšinējo attiecību ar Krieviju turpināšana nav iedomājama.

Savukārt tiešraides intervijā LTV raidījumā Panorāma Rinkēvičs sacīja, ka par notiekošo Ukrainā tiks runās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu. Tāpat uz sarunu tiks aicināti ASV un Lielbrtiānijas vēstnieki, lai pārrunātu, ka noslēgtrais līgums ar Ukrainu, kas garantē tās teritoriālo vienotību, netiek pildīts. 1994.gadā, kad Ukraina atteicās no saviem kodolieročiem, ASV, Krievija un Lielbritānija Budapeštā parakstīja memorandu, apņemoties garantēt Ukrainas suverenitāti un robežu negrozāmību.

"Dažreiz liekas, ka tā varētu būt kāda ļoti nepareiza jaukšanās, bet neaizmirsīsim, ka Ukraina mums ir ļoti tuvu un tas, kas tur notiek, tieši ietekmē mūsu drošību," sacīja Latvijas ārlietu ministrs.

(Pievienotas pēdējās divas rindkopas.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par zāļu cenām Eiropā un kas tās diktē

Man par milzu pārsteigumu Latvijas portālā Diena parādījās tulkots raksts Kāda ir dzīvības cena? Runājot par zālēm, tā ir ļoti atšķirīga visā pasaulē. Tā atšķiras arī Eiropā. Tas ir izcils žurnalisti...

Neatdalāmā bezjēdzība

Domājams, ka 2024. gada 2. jūlijs ieies vēsturē kā kārtējais paraugs tam, ka apgrūtinoša un brīžiem pat muļķīga birokrātija ir izcili iedzīvojusies ne tikai Latvijā, bet visas Eiropas Savienība...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē