Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +23 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

papildināts (20:57) - Rinkēvičs pēc Mariupoles apšaudes: Atbildīga ir tikai un vienīgi Krievija

"Tikai un vienīgi Krievijas Federācija ir atbildīga par to, ka Minskas vienošanās tiek tik brutāli pārkāpta," sestdienas vakarā pēc postošās prokrievisko kaujinieku veiktās Mariupoles apšaudes ar reaktīvajiem mīnmetējiem Grad telefonsarunā Latvijas Televīzijai norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Apšaudē dzīvību zaudējuši 30 civiliedzīvotāji, bet aptuveni simts ievainoti."Tā ir RU [Krievijas] izvēle - tālāka izolācija," ministrs raksta savā Twitter kontā. Rinkēvičs tvītā norāda, ka pašlaik pēc dramatiskajiem notikumiem "telefoni karst", bet Krievija ir pilnībā atbildīga par kaujinieku uzbrukumu apturēšanu. Ja ne - turpināsies izolācijas politika un tiks pastiprinātas sankcijas, vēsta ministrs.


"Uzbrukums Mariupolei, protams, ir uzskatāma kā absolūta Minskas vienošanās pārkāpšana. Izskatās, ka [Krievijai] ir vēlme izveidot koridoru līdz Krimai, kas patiesībā nozīmē jau pilnīgi citu situāciju ne tikai Ukrainas austrumos, bet Ukrainā kopumā. Esmu to pārrunājis ar Ukrainas ārlietu ministru, esam vienojušies par kopīgu rīcību un ciešu koordināciju," LTV pastāstīja Rinkēvičs.

Pašlaik Eiropas Savienības ārlietu ministri konsultējas, lai veidotu kopīgu pozīciju saistībā ar notikušo apšaudi.

Jau vēstīts, ka reaktīvo mīnmetēju Grad zalves šodien nogalinājušas vismaz 27 civiliedzīvotājus, bet teju 100 ievainojot.

Par apšaudi atbildību uzņēmies Doņeckas tautas republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko, kurš arī paziņojis, ka kaujinieki sākuši uzbrukumu Mariupolei.

Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks paziņojis, ka Mariupolē sākusies civiliedzīvotāju evakuācija uz pilsētas rietumdaļu.

(pievienots Rinkēviča komentārs 1. un 4.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē