Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pastnieks lauku ļaudīm ir kā pēdējais salmiņš, bet vai viņa darbs ir pietiekami novērtēts?

Lauku ļaudis savus pastniekus mīl un gaida. Ne tikai tāpēc, ka viņi atnes pensiju – iztikas naudu mēnesim un vietējo avīzi, bet daudziem sirmgalvjiem tā ir vienīgā iespēja parunāties, pastāstīt savu bēdu un rūpi. Pastniece neatsaka atvest zāles vai kādu nepieciešamu lietu, ja iepriekš tā sarunāts. Lai gan pasta amatpersonas to negrib atzīt un pieņemt, pastnieki savā ziņā darbojas kā sociālie darbinieki pagastos.

Taču paši pastnieki nereti ir grūtākā situācijā, nekā viņu apkalpotie pensionāri, jo pastnieku algas mēdz būt  mazākas par pensijām.

Niecīgs, padarītajam darbam un atbildībai neatbilstošs atalgojums, manipulēšana ar darba slodžu skaitu, darba laika normatīvu neatbilstība reālajai situācijai darbā – tās ir tikai dažas problēmas, kas iezīmējas, Dienai pētot Latvijas pasta darbību pagastos.

Iedzīvotājiem tas nozīmē pasta piegādes ar regulāru kavēšanos, nepiegādātas avīzes vai ilgtošu iztikšanu bez sava vietējā pastnieka.

Darbu pastā pagastos atstāj pastnieks pēc pastnieka. “Kad es otrajā mēnesī arī saņēmu tādu pašu naudu, tad jau man apskrējās dūša,” sarunā ar laikrakstu Diena atklāj kāda bijusī pastniece.

Aicinām lasītājus komentēt minēto situāciju!

Pastāstiet mums par gadījumiem, kad zināma regulāra pasta piegādes kavēšanās, slikti atalgoti vai apmānīti pasta darbinieki!

Rakstu drīzumā lasiet laikrakstā Diena!

Top komentāri

Igorj
I
Dzivoju netalu no Rigas. Pastniece brauc ar pastu ar... sava vira mašīnu... Jo krizes laikaa pasts atņema visiem lizinga ņemtas mašinas un tagad cilveki parvietojas ar savu transportu. Vienmer smaidiga, izpalidziga. Paldies viņai par attieksmi par tik niecigu algu! Man reizem kļust neerti ka aboneju avizi un liku izmantot savu personisko mašinu un neerti prasit - vai Latvijas Pasts pilniba apmaksa degvielu...
Ja uz rokas saņem 180 ls,laukos tā
J
liela nauda,bet liela laime ir tā,ka darbs vispār ir. Tā viena NEAPMIERINĀTĀ ir no to dienderu sugas,kas strādāt VISPĀR negrib, un tādu laukos ir bez skaita,kam labāk patīk NEKO nedarīt un par to vēl samaksu saņemt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē