Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pulks: Vienotība kopā ar saviem valdības koalīcijas partneriem ir gatava pārņemt varu Rīgas domē

Partija Vienotība kopā ar saviem valdības koalīcijas partneriem ir gatava pārņemt varu Rīgas domē, uzrunā Vienotības Rīgas nodaļas kopsapulcē sestdien sacīja nodaļas vadītājs Olafs Pulks.

Viņš uzsvēra, ka šajā vēlēšanu gadā Rīgas nodaļas darbs ir pakārtots šim notikumam, un arī līdz šim Vienotība Rīgas domē esot strādājusi "zobus sakodusi". Pulks arī uzsvēra, ka ir svarīga sadarbība ar pašreizējiem valdības koalīcijas partneriem - Reformu partiju (RP) un nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK).

Savukārt Rīgas domes Vienotības frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Juris Viņķelis pauda viedokli, ka iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās partijas pārstāvji nebija uzņemties Rīgas domes vadību, un tas pat ir labi, ka Vienotība nebija valdošā partija, bet gan ēda opozīcijas deputātu "rūgto maizīti". Savukārt patlaban ir iespējams izdarīt daudz vairāk un vadīt Rīgas domi pēc pašvaldību vēlēšanām.

Tāpat kopsapulces dalībniekus uzrunāja arī RP Rīgas saraksta līdere Inga Antāne. Viņa uzsvēra, ka sadarbība, kuru uzsver Vienotības partneri, nevar būt "politkorekts priekšvēlēšanu kampaņas lozungs" un jābūt taustāmam partneru atbalstam. Antāne arī aicināja palūkoties uz to, kāda ir bijusi iepriekšējā koalīcijas partneru sadarbība, piemēram, vērsa uz partneru atbalsta trūkumu jautājumā par izglītības sistēmas reformu, ekonomikas ministra piedāvātās kapitālsabiedrību pārvaldības reformu. Tāpat viņa atgādināja, ka brīdī, kad vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs rosināja atstādināt no amata Ventspils mēru Aivaru Lembergu, partneri Sprūdža rīcību "maigi izsakoties vērtēja ļoti piesardzīgi" un pat nosauca par puicisku rīcību. Vienlaikus Antāne norādīja, ka viņai neesot bijis nolūka kaut ko pārmest vai konfrontēt, bet gan aicināt uz patiesu sadarbību gan valdībā, gan Saeimā, kas būtu loģisks solis sadarbībai Rīgas pašvaldībā.

Arī VL-TB/LNNK Rīgas nodaļas pārstāvis Dainis Locis uzrunāja kopsapulces dalībniekus, norādot, ka no vienas puses visas šīs partijas ir politiskie konkurenti, bet tajā pašā laikā sabiedrotie, kas bez savstarpēja atbalsta nevarētu panākt nozīmīgu mērķu sasniegšanu. Tāpēc sadarbība tiks turpināta arī nākotnē, piebilda Locis. Sestdien Vienotības Rīgas nodaļas kopsapulcē paredzēts pieņemt rezolūciju par sadarbību, aicinot VL-TB/LNNK un RP vienoties par konstruktīvu sadarbību pirms vēlēšanām un kopīgās koalīcijas izveidošanu pēc tām.

Kā ziņots, sestdien notiek partijas Vienotība Rīgas nodaļas kopsapulce, kurā tiks pārrunāts nodaļas paveiktais, aktualitātes, diskutēts par partijas mērķiem un uzdevumiem gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, kā arī tiks ievēlēts jauns nodaļas vadītājs un valde,  informēja partijā.

Pagaidām Vienotība oficiāli nosaukusi tikai vienu pretendentu pašvaldību vēlēšanām - Sarmīti Ēlerti, kura ir Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāte. Saraksts ar pretendentiem uz deputātu krēsliem vēl ir tapšanas procesā. Pulks decembrī pastāstīja, ka Vienotība plāno izveidot mājaslapu, kurā ikviens interesents varēs izteikt viedokli par tām problēmām, kuras Rīgā identificējuši un apņēmušies risināt Vienotības politiķi, kā arī ierosināt jaunas tēmas, ko iedzīvotāji saskata kā trūkumu, kas jānovērš. "Mums būs aktīva sadarbība ar rīdziniekiem, veidosim kopīgu programmu," sacīja Pulks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē