Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pulks: Nevar saprast, vai Rīgas patriotisms saistīts ar valsts patriotismu

Pret Rīgas pašvaldības karoga izkāršanu pie skolām kā formu nav pretenzijas, bet, ja redzētu, kāds ir tā "saturs", tad varētu pilnīgāk atbildēt, uzskata Rīgas domes opozīcijas deputāts Olafs Pulks (Vienotība).

Jau ziņots, ka pie visām Rīgas pašvaldības dibinātajām pirmsskolas un vispārējās izglītības iestādēm līdzās valsts karogam šīs vasaras laikā tiks pacelts arī Rīgas oficiālais karogs, pirmdien informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC). Pirmo zili balto karogu pirmdien svinīgi pacēla pie Rīgas 3.ģimnāzijas. Šogad tas plīvos ne tikai pie skolām, bet arī pie pašvaldības iestādēm. Sākot šādu tradīciju, Rīgas dome iecerējusi veicināt lokālpatriotismu un mīlestību pret savu pilsētu.

O.Pulks sacīja, ka no vienas puses pilsētas karoga izkāršana pie izglītības iestādēm nav nekas slikts, tomēr, "ja lasu, ka Rīgas mērs teicis, ka ne tikai valstij, bet arī Rīgai jāaudzina pilsētas patrioti, tad man ir bažas, ka ne visās skolās audzina patriotus. 9. maijā daudzi skolēni devās pie Uzvaras pieminekļa. Izskatījās, ka pat organizēja gājienu. Nevar saprast, vai Rīgas patriotisms saskan ar valsts patriotismu," sacīja O.Pulks.

"Kā es novēroju, no vairākām skolām 9. maijā audzēkņi devās uz parku veselām klasēm. Tad šķiet, ka ar valsts patriotisko audzināšanu mums stipri pieklibo," piebilda O.Pulks. "Kādu redz patriotismu, to ar karogu ne apsegsi, ne noslēpsi," teica deputāts.

Deputāts arī minēja telekompānijas LNT dāvinājumu, filmu Za paņimaņeje skolām, kurā nav "neviena vārda par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu". "Tur visi runā kā labpatīk. Šķiet, ka tas ir aicinājums uz divvalodību," secināja opozīcijas deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē