Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Rinkēvičs cer, ka situācija Ukrainā nesaasināsies

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs _(Reformu partija) _pauž cerību, ka Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča izteiktā gatavība iesaistīties apaļā galda diskusijā par politiskās krīzes risinājumiem ļaus pamazām virzīties pa situācijas mierīga risinājuma meklējumu ceļu, nepieļaujot tālāku politiskās krīzes eskalāciju, vardarbību, provokācijas, kā arī iejaukšanos no ārpuses.

Nopietnas bažas rada parlamentārās demokrātijas apdraudējums, tai skaitā  iebrukums parlamentārās opozīcijas partijas birojā nav savienojams ar civilizētu demokrātijas izpratni un var tikt iztulkots kā apzināta provokācija, kas vērsta uz saspīlējuma palielināšanos, portāls Diena.lv uzzināja Ārlietu ministrijā.

Latvija uzskata, ka ilglaicīgs politiskais risinājums ir iespējams tikai iesaistot visus Ukrainas politiskos spēkus izvērstā, godīgā un miermīlīgā dialogā, un tas ir jārod pašā valstī, bez ārējo spēku spiediena un šantāžas.

Jau vēstīts, ka Ukrainas Ministru kabinets pēc valdības ēkas blokādes noņemšanas atsācis darbu ierastajā režīmā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par zāļu cenām Eiropā un kas tās diktē

Man par milzu pārsteigumu Latvijas portālā Diena parādījās tulkots raksts Kāda ir dzīvības cena? Runājot par zālēm, tā ir ļoti atšķirīga visā pasaulē. Tā atšķiras arī Eiropā. Tas ir izcils žurnalisti...

Neatdalāmā bezjēdzība

Domājams, ka 2024. gada 2. jūlijs ieies vēsturē kā kārtējais paraugs tam, ka apgrūtinoša un brīžiem pat muļķīga birokrātija ir izcili iedzīvojusies ne tikai Latvijā, bet visas Eiropas Savienība...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē