Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Rinkēvičs: ES jābūt spēcīgam globālam spēlētājam arī nākotnē

Ceturtdien, 5.septembrī Kara muzejā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs atklāja rakstu publikācijas Pēc krīzes: Eiropa un pasaule 2025.gadā prezentācijas pasākumu. Izdevumā ir apkopoti iespējamie Eiropas Savienības attīstības scenāriji, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā. Publikācija ir tapusi tā saucamā Rīgas procesa ietvaros.

Tā ir diskusiju platforma, kurā apvienojušies ārlietu eksperti, ekonomisti, pētnieki, diplomāti un valdību pārstāvji, lai debatētu par iespējamo Eiropas attīstību ilgākā laika periodā."Rīgas procesa mērķis ir analizēt Eiropas attīstības scenārijus, ņemot vērā pašreizējās Eiropas ekonomiskās un finanšu grūtības, kā arī nepieciešamību Eiropai arī turpmāk būt aktīvam globālam spēlētājam," norādīja E.Rinkēvičs.Ministrs skaidro, ka paustās idejas ir svarīgas Latvijai, gatavojoties prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē 2015.gada pirmajā pusē.Prezentācijas pasākumā piedalījās arī ASV Vācijas Māršala fonda eksperts Tomass Kleins-Brokofs, LU Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas profesore Žaneta Ozoliņa, Latvijas Transatlantiskās organizācijas pārstāvji, kā arī plašs interesentu loks.Publikācija Pēc krīzes: Eiropa un pasaule 2025.gadā ir Rīgas procesa darba grupu priekšlikumu apkopojums, kas radušies iepriekšējo procesa semināru laikā 2012.gada septembrī un 2013.gada martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par zāļu cenām Eiropā un kas tās diktē

Man par milzu pārsteigumu Latvijas portālā Diena parādījās tulkots raksts Kāda ir dzīvības cena? Runājot par zālēm, tā ir ļoti atšķirīga visā pasaulē. Tā atšķiras arī Eiropā. Tas ir izcils žurnalisti...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē