Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Rinkēvičs: Glābējsilītēm jābūt pieejām arī turpmāk

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs neatbalsta ANO Bērnu tiesību komitejas ideju par glabējsilīšu slēgšanu, jo to prakse balstās uz atbildīgām valsts rūpēm par bērna dzīvību, informē Ārlietu ministrijas Preses nodaļa.

"Lai arī glābējsilītes nav universāls risinājums visām ar bērnu tiesību ievērošanu saistītām problēmām, tā vietā, lai aktīvi iestātos par to aizliegšanu, būtu nepieciešama plašāka un detalizētāka diskusija par papildu risinājumiem, kas palīdzētu vēl vairāk uzlabot bērnu tiesību stāvokli gan Latvijā, gan citur pasaulē," uzskata E.Rinkēvičs.

Pastāv nopietni argumenti, kas attaisno lēmumu par glābējsilīšu uzstādīšanu un  pastāvēšanu Latvijas pilsētās. Vecāku izmisuma un krīzes gadījumos tās ir labākais risinājums bērna dzīvības saglabāšanai. Iespēja atstāt bērniņu drošā vietā palīdz novērst iespējamu jaundzimušo nogalināšanu, kas diemžēl dažkārt notiek, un arī mazuļa pamešanu novārtā un likteņa varā. Glābējsilīšu aizliegšana neatturēs tos, kas nolēmuši no bērna atbrīvoties, un neatrisinās bērna identitātes jautājumu, kas ir daudz sarežģītāka rakstura, uzskata ministrs. Turklāt pie katras glābējsilītes tiek izvietota informācija, kur krīzes situācijā nonākusī māmiņa var meklēt palīdzību, lai izšķirtos tomēr savu mazuli nepamest.

Šo nostāju Latvijas diplomāti skaidros ne tikai ANO bērnu tiesību ekspertiem, bet arī katrā starptautiskā diskusijā par bērnu tiesību jautājumiem. Glābējsilītes veiksmīgi darbojas tādās Eiropas valstīs kā Vācija, Austrija, Šveice, Polija, Čehija, Itālija, Lietuva, Slovākija. Latvijā pirmā tika atvērta 2009.gadā, bet šobrīd tādas ir jau sešās dažādās mūsu valsts pilsētās. Tajās līdz šim ir atstāti 20 mazuļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē