Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rinkēvičs ir kategoriski pret ekonomiskām sankcijām pret Ukrainu

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) kategoriski neatbalsta ekonomisku sankciju ieviešanu pret Ukrainu, kur notiek sadursmes starp miliciju un opozīcijas pārstāvjiem. "Es esmu kategoriski pret šādām [ekonomiskām] sankcijām, jo pirmie cietīs paši Ukrainas iedzīvotāji. Līdz šim pieredze nav bijusi laba," Latvijas Televīzijas raidījumā Sastrēgumstunda trešdien vakarā atzina Rinkēvičs.

Viņš uzsvēra,  ka ne Lietuva, ne Zviedrija nerunā par ekonomiskām sankcijām, savukārt Baltijas valstu starpā notiek diskusijas par ierobežojumiem atbildīgajām personām iebraukt Eiropas Savienībā (ES) un personisko kontu iesaldēšanu.

Ministrs arī atgādināja, ka trešdien pēcpusdienā uz Ārlietu ministriju tika izsaukts Ukrainas vēstnieks un pēc šīs tikšanās uzreiz izplatīts arī ministrijas paziņojums.

Savukārt ārpolitikas eksperte Žaneta Ozoliņa uzsvēra, ka pašlaik vēl tikai notiek diskusijas par nepieciešamo ES diskusiju un to nevajadzētu sasteigt. "Ja rīcība būtu ātrāka, tad Krievija varētu pārmest iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās. Vienas dienas laikā nevar pieņemt lēmumu par iespējamām sankcijām, bet vienprātība par nosodījumu ir. Tas ir dažu dienu vai nedēļu jautājums," pauda Ozoliņa.

Jaunais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība) uzskata, ka Latvijas rīcība Ukrainas jautājumā neliecina par baidīšanos no Krievijas, bet lēmumus nevar sasteigt. Arī bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) uzskata, ka Latvijas reakcija Ukrainas jautājumā ir adekvāta. Tomēr Pabriks "lielā mērā" piekrīt viedoklim, ka "scenārijs notikumiem Ukrainā tiek rakstīts Kremlī, Maskavā".

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Sergejs Potapkins (Saskaņas centrs) norādīja, ka ES ir ieinteresēta stabilā un drošā Ukrainā. Viņš uzskata, ka demonstranti vēlas sakārtot paši savu valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē