Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rinkēvičs: NATO un Krievijas sarunās neredzējām sensacionālu pavērsienu

Trešdien notikušās divu gadu laikā pirmās NATO un Krievijas savstarpējās sarunas nav sagādājušas sensacionālu pagriezienu, taču ir pirmais solis dialoga uzturēšanas centienos, ceturtdienas rītā LNT raidījumā_ 900 sekundes _teica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

NATO un Krievijas vēstnieku līmeņa sarunās pārrunāta situācija Ukrainā ar Krimas aneksiju un notikumiem Ukrainas austrumos, pēc kā iesaldētas Krievijas attiecības ar Eiropas Savienību, kā arī NATO un Krievijas savstarpējas informācijas un drošības veicināšanas temats, ieskaitot incidentus Baltijas jūras reģionā ar Krievijas lidmašīnu iesaisti.

"Es nedomāju, ka mēs šeit redzējām kaut kādu sensacionālu pavērsienu, tas noteikti nav, kā dažreiz saka, atgriešanās pie iepriekšējām attiecībām. Drīzāk tas ir mēģinājums atrast zināmu modeli, kurā, pastāvot ļoti nopietnām domstarpībām, tomēr mēs uzturam dialogu, lai izvairītos no kāda veida incidentiem," pauda Rinkēvičs.

Pēdējā laika provokatīvās rīcības ar ASV karakuģa aplidošanu, ASV un Krievijas lidmašīnu teju sadursmi Baltijas jūras gaisa telpā liecina, ka apstākļos, kad jādara viss iespējamais NATO klātbūtnes nodrošināšanai Baltijas jūras reģionā, jāveido tāds mehānisms, lai šādi incidenti nenotiktu, atzina ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē