Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rinkēvičs: Par ostu darbu saņemta kritika; jāvērtē pašreizējo valdes locekļu profesionalitāte

Par Latvijas ostu pārvalžu darbu ir saņemta kritika un ir jāvērtē pašreizējo ostas valdes locekļu profesionalitāte, ceturtdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes teica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Nav runas par cilvēku virzīšanu vai nevirzīšanu. Šīs lietas ir jāsakārto loģiskā lietu kārtībā. Ir ļoti daudz pārmetu no uzņēmējiem, gan man [kā ārlietu ministram] jāklausās, par ostās notiekošo. Ir zināma kritika no Amerikas Tirdzniecības kameras Latvijā, ir vesela rinda bijusi Rīgas brīvostā problēmas... Mēs nevaram runāt, ka te viss ir perfekti,"  teica ministrs.

Viņš uzsvēra, ka vispirms ir jāizvērtē pašreizējo ostas valdes locekļu profesionalitāte un tikai tad iespējams lemt par tālāko rīcību. "Izvērtēsim tos cilvēkus, kas jau šobrīd ir ostu valdēs, viņu profesionalitāti un viņu devumu un tad arī skatīsimies, kā virzīties tālāk. Es pilnībā atbalstu, to ka mēs nevaram virzīt savus cilvēkus, mums, pirmkārt, jāskatās profesionalitāte,"  teica Rinkēvičs.

Viņš arī atgādināja, ka par ostas valdes lēmumiem atbildību beigās uzņemās ministri, kas atrodas valdībā, tādēļ arī viņiem ir jāļauj rīcības brīvība izvērtēt ostas valdes darbu.

Rinkēvičs uzsvēra, ka jautājums nebūtu jāpolitizē un  nav arī nepieciešams plašas diskusijas par šo jautājumu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Satiksmes ministrija (SM) līdz šā gada 1.jūnijam plāno sagatavot izvērtējumu par esošā ostu darbības pārraudzības modeļa efektivitāti un priekšlikumus efektivitātes uzlabošanai, kā arī pārvaldes neatkarības un profesionalitātes stiprināšanai.

TV3 raidījums Nekā personīga iepriekš ziņoja – lai izskaustu korupciju un necaurredzamu lēmumu pieņemšanu, Zatlera Reformu partijas valdes locekle Sandra Sondore- Kukule  iecerējusi vērienīgu Latvijas ostu reformu. Saskaņā ar sniegto informāciju reformas mērķis ir izveidot Latvijas lielajām ostām vienotu valsts pārvaldi. Cik lielu pastāvību saglabātu ostu valdes, vēl nav nolemts, bet tām savi lēmumi būs jāsaskaņo ar Rīgu. Tas novērsīšot necaurredzamu lēmumu pieņemšanu un samazināšot neveselīgo konkurenci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē