Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēvičs: Preses brīvība neaizsargā etnisko naidu kurinošus izteicienus

Preses brīvība neaizsargā etnisko naidu kurinošus izteicienus, šādu viedokli trešdien pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, tiekoties ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāju Aināru Dimantu, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Ministrs sarunā ar A. Dimantu izteica satraukumu par pēdējā laikā atsevišķos medijos izskanējušiem pretrunīgiem, naidu kurinošiem vērtējumiem, kas nebūt neveicina etnisko saliedētību un starptautiski grauj Latvijas reputāciju.

E. Rinkēvičs norādīja, ka Latvija ir demokrātiska Eiropas valsts un saskaņā ar Satversmi ikvienam indivīdam Latvijā tiek nodrošināta izteikšanās un viedokļa brīvība. Taču vienlaikus nevienā demokrātiskā sabiedrībā vārda brīvība nepastāv atrauti no mediju un sabiedrības atbildības, kas uz viņiem gulstas. Ārlietu ministrs uzsvēra, ka preses brīvība kā demokrātiskas valsts funkcionēšanas pamats ir neapšaubāma, taču šī brīvība nav absolūta. Tā neaizsargā rasu un etnisko naidu kurinošus izteicienus. Ministrs aicināja NEPLP pielietot likumā noteiktās pilnvaras, lai novērstu mediju brīvības ļaunprātīgu izmantošanu šādos gadījumos.

E. Rinkēvičs tikšanās laikā arī apsveica A. Dimantu ar ievēlēšanu jaunajā amatā un novēlēja panākumus atbildīgajā darbā. Ministrs uzsvēra padomes nozīmīgo lomu uzskatu un mediju dažādības veicināšanā, tajā pašā laikā nodrošinot, lai tiktu ievēroti mediju darbību regulējošie normatīvie akti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rail Baltica kā šīs koalīcijas kapracis

Nenorimstošo runu par izmaiņām valdības koalīcijā fonā nepietiekama uzmanība pievērsta Rail Baltica parlamentārās izmeklēšanas komisijas (PIK) konstrukcijai, kurā skaidri nolasās gan valdības koalīc...

ASV demokrātu nominācija

Pēc 27. jūnijā ASV notikušajām prezidenta amata kandidātu, republikāņa Donalda Trampa un pašreizējā prezidenta demokrāta Džo Baidena, televīzijas debatēm ASV nerimstas kaislības ap jautājumu, ka de...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē