Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēvičs: Reformu partijas pirmais gads vairāk bijis iespēju nevis vilšanās laiks

Vērtējot Reformu partijas (RP) pirmo gadu politikā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) uzskata, ka tas bijis vairāk iespēju nevis vilšanās gads, jo neskatoties pat uz atsevišķiem nelabvēļiem, tai divus mēnešus pirms Saeimas vēlēšanām izdevās veikt galveno pamatuzdevumu, izveidot partiju.

Intervijā LNT raidījumam 900 sekundes ministrs atzina, ka kopumā partijas aizvadītais gads vērtējams pozitīvi, bez vilšanās sajūtas. "Savulaik bija ļoti daudz cilvēku, kuri par partijas izveidi bija skeptiski. Jā mums bija grūti, bet grūtības tika pārvarētas, tāpēc nākotnē vēlētos redzēt vēl saliedētākas komandas darbu, kas ir pilna ar iniciatīvām," sacīja Rinkēvičs.

Savukārt uz jautājumu, vai partijā nav gaidāmas kādas pārmaiņas, ministrs bija lakonisks, jo pēc viņa domām, partijai ir pāragri par tādām domāt.

Savukārt vērtējot RP pirmo gadu politikā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs iepriekš atzina, ka partijas biedriem ir vilšanās par iecerēm, kuras nav izdevies īstenot.

"Protams, ka ir zināma vilšanās. Ir vilšanās pašiem par to, ka kaut kādas lietas neizdodas tā, kā vajadzētu būt un kā to vajadzētu izdarīt. Kaut kādas lietas aizņem daudz vairāk laika, nekā šķita, cik tās aizņems," iepriekš sacīja ministrs.

Viņaprāt, šī vilšanās ir ne tikai pašiem partijas biedriem, bet arī vēlētājiem, jo vairākas partijas ieceres arī neizdosies īstenot šajā Saeimas sasaukumā. "Bet, vai tāpēc mums nevajadzēja neko darīt, zinot, ka var gadīties vilšanās. Tādā veidā arī nekas uz priekšu neiet. Tiem, kas ar kaut ko riskē, ir jārēķinās, ka tas rezultāts var būt vilšanās," sprieda politiķis.

Tajā pašā laikā ministrs ir pārliecināts, ka RP starts ir bijis veiksmes stāsts un tā bijusi iespēja ieviest pārmaiņas. Tomēr patlaban svarīgākais esot nepieļaut, ka pazūd ideoloģija, kuras dēļ partija ir dibināta, un cilvēki tajā pulcējušies.

Būtiski esot arī nodrošināt jaunu cilvēku pieplūdumu partijai. Lai gan patlaban tas pieplūdums nav tik liels, cik sākotnēji, jo jaunu biedru piesaistes process ir kļuvis uz kvalitāti vērsts.

"Cilvēku pieplūdums notiek lēnāk, bet tas notiek daudz izsvērtāk. Cilvēki daudz vairāk pirms tam analizē un tiekas ar partijas cilvēkiem, pirms viņi izdara lēmumu iestāties partijā," stāstīja Sprūdžs, piebilstot, ka jaunu biedru uzņemšana nav apstājusies – katrā valdes sēdē partijā tiekot uzņemti pāris desmiti jaunu biedru.

Runājot par reitingu krišanos, ministrs norādīja, ka ir jāsaprot, ka pēc vēlēšanām viss mainās un atskaites punkts sākas no jauna. "Skaidrs, ka mēs savas politiskās pieredzes trūkuma dēļ zaudējām dažādās intrigās un droši vien arī zaudēsim," teica politiķis.

Tomēr viņš uzsvēra, ka partijas reitingi pēdējā pusgada laikā atkal ir palielinājušies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rail Baltica kā šīs koalīcijas kapracis

Nenorimstošo runu par izmaiņām valdības koalīcijā fonā nepietiekama uzmanība pievērsta Rail Baltica parlamentārās izmeklēšanas komisijas (PIK) konstrukcijai, kurā skaidri nolasās gan valdības koalīc...

ASV demokrātu nominācija

Pēc 27. jūnijā ASV notikušajām prezidenta amata kandidātu, republikāņa Donalda Trampa un pašreizējā prezidenta demokrāta Džo Baidena, televīzijas debatēm ASV nerimstas kaislības ap jautājumu, ka de...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē