Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sedlenieks: Skolās jābūt vietām, kuras atvēlētas sekulārās, nevis garīgās izziņas procesiem

Manā izpratnē skolās jābūt vietām, kuras atvēlētas sekulārās, nevis garīgās izziņas procesiem, jo garīgajām praksēm ir brīvi pieejams gana daudz citu “telpu”, sarunā portālam Diena.lv norādīja sociālantropologs Klāvs Sedlenieks.

Viņš gan piebilda, ka no otras puses, nebūtu jāierobežo tās intereses, kas tiešā veidā neskar citu cilvēku intereses: “No tolerances viedokļa to varētu pieļaut. Valsts un baznīcas nošķīrums mūsu valstī drīzāk attiecas uz baznīcu kā institūciju, nevis tā, ka reliģija nebūtu pieļaujama valsts institūcijās vispār. Šeit arguments par valsts un baznīcas nošķīrumu nedarbojas.”

“Mans personīgais viedoklis ir, ka skolām nevajadzētu veicināt reliģijas izplatīšanos, bet runājot par skolas aktivitātēm, šajā gadījumā nav lielas atšķirības no citiem pulciņiem, kurus ļauj praktizēt, cik tālu tas neadraud iesaistīto, vai citu cilvēku drošību”.

“Bet ko darīt situācijā, ja kāds pēkšņi lūgtu telpu, kurā noziedot kazlēnu”, sarunas noslēgumā retoriski vaicāja Sedlenieks.

Diena.lv jau rakstīja par kādas Rīgas vidusskolas ieceri ierīkot brīvprātīgu lūgšanu telpu. 
Kāds no skolas audzēkņu vecākiem portālam Diena.lv pauda satraukumu par šo ieceri, baidoties, ka prakse varētu kļūt obligāta.

Sazinoties ar skolas vadību, Diena.lv noskaidroja, ka šāda iecere tiešām apspriesta skolas vecāku padomē, tomēr iniciatīva nākusi no pašiem skolēniem un realizēšanās gadījumā būtu pilnīgi brīvprātīga, bet lūgšanām atvēlamā telpa noteikti būtu tāda, kas ikdienā citiem mērķiem netiek izmantota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē