Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Streļčenoks šaubās par Strīķes patieso identitāti

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks šaubās par Jutas Strīķes patieso identitāti. Taujāts par tiesvedību ar Strīķi, Streļčenoks norādīja: "Šajā situācijā mēs arvien vairāk un vairāk nonākam pie tāda jautājuma – vai mēs tiesājamies ar to personu, kas sevi pozicionē kā Jutu Strīķi? Mēs padziļināti pārbaudām personas identitāti, un tas mums arī ir pienākums.

Konstatējām, ka tomēr ir jautājumi par to, kas viņa ir – Anna vai arī Juta? Mēs konstatējām, ka 2003.gadā Juta Strīķe bija publiskā telpā teikusi, ka viņa nekad nav bijusi Anna, bet mēs konstatējām vairākos dokumentos, ka persona arī pašrocīgi atspoguļo sevi kā Annu," LTV _Rīta Panorāmā _pauda KNAB priekšnieks. Ja KNAB rīcībā esošā informācija un aizdomas apstiprināsies, Streļčenoks arī izteicis bažās par "šīs personas pilsonības iegūšanas pamatojumu".

Pati Strīķe gan šodien norādījusi, ka KNAB vadītājs bezspēcībā "vairs nezina, ko izdomāt".

Laikraksts Neatkarīgā 2011.gadā vēstīja, ka tā rīcībā esot nonākuši materiāli, "kuros sniegta informācija par dažām gan līdz šim zināmām, gan ne tik zināmām KNAB vadītāja vietnieces Strīķes biogrāfijas niansēm". Laikraksts šos materiālus bija nosūtījis Latvijas drošības iestādēm.

Laikrakstam adresētajā sūtījumā bijis "uzsvērts un analizēts nu jau plašākai sabiedrībai zināmais fakts, ka vēl astoņdesmito gadu beigās un deviņdesmito gadu sākumā šobrīd visiem zināmajai personai ar vārdu Juta Strīķe bijis pavisam cits vārds - Anna Potapova".

Arī pati KNAB vadītāja vietniece savulaik žurnālistiem nenoliedza, ka 1987.gada 26.jūnijā 584.Maskavas vidusskolas izsniegtais teicamnieces diploms uz Annas Potapovas vārda patiešām esot viņas. Tomēr par Annu viņa nekad neesot saukusies - kļūda notikusi tikai direktores pārrakstīšanās dēļ.

Streļčenoks Rīta Panorāmai norādīja, ka KNAB rīcībā esošā informācija pērn nosūtīta Satversmes aizsardzības birojam (SAB), turklāt SAB par Strīķes identitātes jautājumu bijis informēts jau 2011.gadā. Pēc gada atbildi KNAB tā arī neesot saņēmis.

"Neskatoties uz to, ka SAB šī informācija kļuva zināma jau 2011.gadā, tomēr līdz šim brīdim Juta Strīķe bauda visaugstāko uzticību un viņai ir piešķirta visaugstākā pielaide valsts noslēpumam," bažījās Streļčenoks.

Jāatgādina, ka KNAB iekšējie konflikti nonākuši līdz tiesvedībai. Nupat Rīgas apgabaltiesa atcēla disciplinārsodu, ar kuru Strīķe tika pazemināta amatā. Tāpat tiesa nolēma piedzīt no KNAB Strīķes labā algas starpību starp KNAB priekšnieka vietnieka un galvenā speciālista atalgojumu laika periodā no 2014.gada 21.jūlija līdz 2015.gada 30.septembrim un par divām darba dienām 2015.gada oktobrī 10 414 eiro apmērā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē