Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vējonis LZP kongresā atzīst, ka pieļautas kļūdas, taču lielākoties pievēršas valdošās koalīcijas kritikai

Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis šodien kongresā atzina, ka politiskais spēks ir arī kļūdījies un mācījies, taču politiķis savā runā lielākoties kritizēja valdošo koalīciju.

Viņš ironizējot norādīja, ka "esam bagāti, jo kā tik mums nav!” - Latvijā nav enerģētikas politikas, nav ceļu fonda, nav iepirktu vilcienu un ir vēl citi līdzīgi negatīvi piemēri. Taču tikai valsts ar pašcieņu spēj aizstāvēt savas intereses, un LZP līderis cer, ka koalīcija galu galā nenodos varu Briselei.

Viņš pauda, ka pašlaik valstī pie varas esošie nodarbojas ar kaut ko, kas ir pa vidu konformismam un huligānismam. Valodas referendums iespējams tika izmantots kā iegansts, lai panāktu referendumu iznīdēšanu. Savukārt koalīcijas padomē tautas neievēlētie pārstāvji izlemj, kā balsos ministri. Vējonis norādīja, ka ZZS un LZP cilvēki ir palīdzējuši valsts attīstībai.

Arī Saeimas deputāti un LZP valdes locekļi Ingmārs Līdaka (ZZS) un Kārlis Seržants (ZZS) pievērsās pie varas esošo kritikai. Līdaka uzsvēra, ka pseidotiesiskuma koalīcijai bail no tādiem politiskajiem spēkiem kā ZZS, kurām ir mugurkauls. Savukārt Seržants norādīja, ka ir redzama koalīcijas "āža kāja” - ietekmes sfēru pārdalīšana un savu biedru nesodīšana situācijas, kurās "opozīcijas pārstāvis būtu gabalos saplosīts”.

Kā ziņots, par LZP valdes priekšsēdētāju šodien kongresā atkārtoti tika ievēlēts Edgars Tavars. Sanāksme tiek veltīta arī gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē