Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Viņķele: Stabilizējot sociālo budžetu, maternitātes un vecāku pabalstu ierobežojumu varētu atcelt jau nākamgad

Ja izdosies stabilizēt sociālo budžetu, kas ir lielā mērā saistīts arī ar pensionēšanas vecuma paaugstinājumu, vairākiem sociāliem pabalstiem - maternitātes paternitātes un vecāku pabalstam - izmaksu ierobežojumus varētu atcelt jau nākamgad, trešdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Ierobežojumi vairākiem sociāliem pabalstiem kā krīzes risinājums patlaban noteikti līdz 2014.gada beigām. Viņķele norādīja, ka ierobežojumu atcelšana būtu būtisks atbalsts vecākiem. Tomēr ministre piebilda, ka demogrāfija nav kādas vienas īpašas ministrijas atbildība, piemēram, Finanšu ministrija patlaban strādā pie izmaiņām darba spēka izmaksu nodokļos, kas varētu ietvert arī atvieglojumu par apgādājamiem paaugstinājumu.

Pabalstu ierobežojumi pašlaik ir noteikti līdz 2014.gada beigām, tomēr valdība divreiz gadā izvērtē visus ierobežojumus un var ierosināt tos atcelt. Ierobežojumi noteic, ka gadījumos, ja pabalsta apmērs vienā kalendāra dienā pārsniedz 11,51 latu, tad piešķirtais pabalsts dienā būs 11,51 lats un 50% no summas virs 11,51 lata. Ierobežojumi attiecas uz slimības, maternitātes, paternitātes, vecāku, kā arī bezdarbnieku pabalstiem.

Kā ziņots, trešdien Demogrāfisko lietu padomes sēdē panākta vienošanās nākamgad dubultot valsts iemaksas sociālās apdrošināšanas sistēmā par vecākiem, kas atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā. Tāpat plānots no valsts budžeta novirzīt 23 miljonus latu mērķdotācijām pirmsskolas pedagogu algām, kas pašvaldībām atbrīvotu līdzekļus bērnudārzu rindu problēmu risināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē