Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Starptautiskajiem investoriem nopietnas bažas par tiesiskumu un investīciju vidi Latvijā

Bažas par politiski atbalstītu reiderismu

Aizvien vairāk saasinās situācija ap farmācijas uzņēmumu AS Olainfarm, kas saistīta ar 2017. gada decembrī pēkšņi mirušā Olainfarm īpašnieka Valērija Maligina mantinieču domstarpībām par mantojuma sadali un turpmāko uzņēmuma pārvaldi un darbību. Cīņa par ietekmi Olainfarm valdes padomnieks investoru attiecību jautājumos Salvis Lapiņš sarunā ar Dienu uzsvēra, ka virkne notikumu pēdējā gada laikā saistībā ar Olainfarm un tā lielākā akcionāra SIA Olmafarm kapitāla daļu pārvaldi, kā arī prettiesiska Olmafarm valdes nomaiņa, šīs izmaiņas prettiesiski reģistrējot Uzņēmumu reģistrā (UR), rada pamatu aizdomām, ka noteikta personu grupa īsteno reiderisma procesu, lai pretlikumīgi iegūtu īpašumtiesības Olainfarm.

Top komentāri

VVZ
V
Latvijas likumdošanas bāzi veidoja viltīgais Grūtups saskaņā ar politisko pasūtījumu, kas ļāva tādiem mūdžiem kā šķēle privatizēt sev pakļauto pārtikas rūpniecības nozari. Tradīcijas turpinās- glumi juristi kombinācijā ar rijīgiem politiķiem dod iespēju nodarboties ar reiderismu, izmantojot spraugas likumos, kuras, cita starpā, paši tur apzināti iestrādājuši. Ceru, ka šī pieredze atvērs acis investoriem.
Fiksais
F
Līdzīgi cīnos ar Uzņēmuma Reģistra rīcības sekām, kurš pārrēģistrējis manu uzņēmumu citai personai uz safabricētu, viltotu dokumenta pamata. Latvijā netiek ievērotas elementāras Eiropas likumu normas, kur Latvija pati ir pievienojusies. Latvijā nav likumu un tiesiskuma, tāpēc arī investori bēg no šīs muļķu zemes. Jāņem vērā, ka likumos ir atstātas speciāli spraugas reiderisma veikšanai. Advokāti un tiesneši, kas piedalījušies likumu izstrādē, speciāli atstājuši šādas, reiderismu atbalstošu, spraugas likumā. Mani ārvalstu partneri ir vienkāŗši šokā, viņi saka ka tā nevarot būt. Tiesnešu un policijas pērkamība tikai apstiprina beztiesiskumu Latvijā!
Tiesu izpildītāju mafija
T
Bordāns savas pirmās ministrēšanas laikā ieviesa nenormālus tiesu izpildītāju tarifus. Priekšvēlēšanu laikā taisnojās, ka neesot pie vainas, bet tagad neko nedara, lai tos atceltu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas