Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Dzintars: Konkurenti nekavēsies izmantot Bordāna atsaukšanu savā labā

Nešaubos, ka politiskie konkurenti nekavēsies izmantot savā labā tieslietu ministra Jāņa Bordāna atsaukšanas jautājumu kā nu vien pratīs, taču maz ticams, ka tiks pārkāpts koalīcijas līgums, kas, cita starpā, reglamentē ministru nomaiņu, aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Pēc viņa teiktā, nav izslēgts, ka Bordāna atlaišana varētu kavēties, taču Dzintars nedomā, ka nonāks līdz koalīcijas līguma pārkāpumam un koalīcijas izjukšanai.

Viņš norādīja, ka apvienība plāno Bordāna atsaukšanu rīt pārrunāt ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (Vienotība), uzklausot viņa redzējumu par tālāko notikumu attīstību. Tikai pēc tam tikšot lemta par tālāko taktiku, tajā skaitā, vai lūgt premjeram lēmumus pieņemt ātrāk nekā paredzēts koalīcijas līgumā, proti, ātrāk nekā nedēļas laikā kopš brīdinājuma par ministra atsaukšanu iesniegšanu. Dzintars gan uzsvēra, ka neplāno saistīt Bordāna atsaukšanu un trešdien Saeimā gaidāmo balsojumu galīgajā lasījumā par valsts budžetu 2014.gadam.

Nacionālās apvienības līderis skaidroja, ka ar premjeram iesniegto dokumentu nacionālā apvienība informējusi, ka Bordāns vairs nepārstāv VL-TB/LNNK un apvienībai saskaņā ar koalīcijas līgumu pienākas tieslietu ministra amats.

Patlaban apvienība apzinājusi iespējamos tieslietu ministra amata kandidātus, ar kuriem nākamās nedēļas laikā pārrunās iespējamo deleģēšanu šim amatam. Pēc Dzintara teiktā, šis process neievilkšoties, kā tas bija gadījumā ar kultūras ministra amata pretendenta nominēšanu, un jaunais tieslietu ministra amata kandidāts tikšot nominēts drīz pēc Bordāna atlaišanas.

Kā apgalvoja Dzintars, jaunajam ministram netikšot doti norādījumi saistībā ar Bordāna aktualizēto maksātnespējas administratoru jautājumu un Tieslietu ministrijas maksātnespējas procesa darba grupas darbs, kas tiek veikts jau ilgākā laika posmā, netikšot pārtraukts.

Nacionālās apvienības līderis arī uzsvēra, ka saturiski Bordāna darbību tieslietu ministra amatā vērtē pozitīvi un viņam nekad nav bijis jākautrējas, ka Bordāns ir VL-TB/LNNK pārstāvis. Taču laikā, kad apvienību veidojošās partijas ir ceļā uz vienas partijas izveidi, neesot pieļaujams, ka to pārstāv citas topošas partijas viens no redzamākajiem līderiem.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK piektdien vērsās pie premjera, informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu. Nacionālās apvienības partija TB/LNNK 1.novembra valdes sēdē pieņēmusi lēmumu izslēgt Bordānu no partijas.

Nacionālai apvienībai prasot atsaukt Bordānu, viņam pašam būtu jāpiekrīt to darīt vai arī Dombrovskim būtu formāli jāpieprasa viņa demisija. Tomēr pagaidām no publiski paustajiem komentāriem un arī kuluāru sarunām var secināt, ka Bordāns pagaidām neplāno iesniegt demisijas rakstu. Arī vairāki Vienotības politiķi pozitīvi vērtē tieslietu ministra darbu, līdz ar to premjers tuvākajā laikā varētu arī nepieprasīt Bordāna demisiju.

Kaut arī publiski izskanējis, ka šāds VL-TB/LNNK lēmums saistīts ar Bordāna pieteiktajām izmaiņām maksātnespējas procesu norisē, kuluāros arī izskan viedoklis, ka ministrs paziņojis par plānotājām reformām, lai viņa atsaukšana izskatītos pēc izrēķināšanās. Par iecerēm veikt izmaiņas maksātnespējas procesa jomā Bordāns izvēlējies paziņot pirmdien preses konferencē, jo par savu iespējamo atsaukšanu viņš ticis brīdināts jau pirms nedēļas, tādējādi lūdzot izdarīt izvēli saistībā ar darbību politiskajos spēkos.

TB/LNNK valde uzskata, ka tieslietu ministra faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK. Ar Bordānu vairāku mēnešu garumā risinājušās sarunas par viņa turpmāko politisko darbību. Nacionālās apvienības pārstāvji vairākkārt uzsvēruši, ka Bordāna atrašanās biedrībā Demokrātiskie patrioti, kas paziņojusi par jaunas partijas veidošanu, nav normāla situācija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas