Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Vairāki tūkstoši izglītības darbinieku gājienā pieprasa cieņpilnu attieksmi un solījumu pildīšanu

Vairāki tūkstoši izglītības darbinieku šodien devušies gājienā, pieprasot cieņpilnu attieksmi un solījumu pildīšanu, novēroja aģentūra LETA.

Protesta dalībnieki devušies uz Doma laukumu, ceļu sākot no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) biroja Bruņinieku ielā. Pie protestētājiem pie Ministru kabineta ēkas iznāca premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš pievienojies gājiena dalībniekiem.

Gājienā pārstāvēti visi izglītības iestāžu tipi un Latvijas reģioni. Pedagogiem gājienā pievienojušies arī mediķi, kā arī kolēģi no Lietuvas un Igaunijas.

Protestētājiem līdzi ir daudz dažādu plakātu, kuru saturs vēsta par problēmām nozarē un aicinājumiem rīkoties, lai problēmas novērstu. Klātesošo plakātos norādīts gan uz zemajām algām un lielajām slodzēm, gan ironizēts par politiķiem un viņu lēmumiem. Daudziem protesta dalībniekiem ir zilas vestes.

Raiti virzoties Doma laukuma virzienā, gājiena dalībnieki arī izkliedz dažādus saukļus.

Aģentūras LETA aptaujātie gājiena dalībnieki no reģionu izglītības iestādēm norādīja, ka piedalās gājienā, lai tostarp iestātos pret skolu tīkla optimizēšanu, uzsverot, ka neesot korekti runāt par sliktu izglītības kvalitāti mazās lauku skolās. 

Kā ziņots, ja tuvākajās dienās netiks izpildītas streika vienošanās, LIZDA neizslēdz iespēju pagarināt streiku, aģentūrai LETA atzina LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Patlaban streiks paredzēts trīs dienas, taču, ja pedagogu prasības netiks izpildītas, LIZDA Padome varētu lemt arī par streika pagarināšanu, tostarp lūkojoties arī eksāmenu norises laika virzienā.

Lēmumu par turpmākajām rīcībām LIZDA Padome pieņems, balstoties uz situācijas attīstību tuvākajās dienās. Vanaga cer, ka pedagogu protesta gājiens un streiks liks politiķiem aizdomāties par to, ka "nepieciešams darīt savu darbu tikpat apzinīgi kā to dara izglītības un medicīnas nozares darbinieki".

Ja pēc trīs streika dienām nekas nemainīsies, LIZDA tiks sasaukta ārkārtas valdes sēde, lai lemtu par tālākajām rīcībām. To starpā varētu būt arī demisijas pieprasījumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas