Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kultūras ministrijā varētu veidot par mediju jomu atbildīgu departamentu

Kultūras ministrijā varētu tikt izveidots atsevišķs departaments, kas būs atbildīgs par mediju jomu. Tas otrdien izskanēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē.

Kultūras ministra pienākumu izpildītājs tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) atzina, politiski atbalsta šādu ierosinājumu. Taču pašlaik tiek izvērtēts, kā to īstenot tehniski un saimnieciski, cik daudz ministrija var atļauties finansiāli.

Nepieciešams arī saprast, kādi pienākumi ministrijai šajā jomā būtu jāveic un cik plašs tvērums varētu būt konkrētajai jomai, teica Bordāns.

Ministrs uzsvēra, ka pašlaik vēl nav skaidrs, vai tā varētu būt nodaļa vai atsevišķs departaments. Tas atkarīgs no daudziem faktoriem, piemēram, no pieejamā budžeta.

Taču idejiski viņš šādu iespēju atbalsta, jo valstī mediju joma netiekot koordinēta valdības līmenī. Šādas nodaļas vai departamenta izveide nekādā mērā neierobežotu preses brīvību, gluži otrādi, tas varētu veicināt preses brīvību, ja būtu, kas ar šo jomu nodarbojas, uzskata ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas