Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

NA, visticamāk, atbalstīs Purgaili FKTK vadītājas amatā

Nacionālā apvienība, visticamāk, atbalstīs Santas Purgailes kandidatūru Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes priekšsēdētājas amatā, aģentūrai LETA pastāstīja NA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava.

NA Saeimas frakcija tikās ar Purgaili, saņemot atbildes uz virkni uzdoto jautājumu, kam būtu jābūt FKTK vadītāja kompetencē. "Mēs, visticamāk, atbalstīsim Purgaili FKTK vadītājas amatā," sacīja Dombrava, prognozējot, ka viņa varētu saņemt visas koalīcijas partiju atbalstu.

Dombrava uzsvēra, ka viņam Purgailes atbildes likušās pietiekami pārliecinošas. Viņš arī pauda, ka problēmu nozarē ir daudz, turklāt tas nav tikai lokāls jautājums, kur Latvija darbotos viena.

Purgaile, otrdien, 16.oktobrī ,otro reizi tikās arī Attīstībai/Par! Saeimas deputātiem, sniedzot "pārdomātākas un detalizētās atbildes" uz jau iepriekšējā reizē uzdotajiem jautājumiem, aģentūrai LETA stāstīja A/P parlamenta frakcijas vadītājs  Daniels Pavļuts.

Tomēr partiju apvienība lēmumu, kā balsot par Purgailes kandidatūru, pieņemšot tikai nākamnedēļ. Pavļuts prognozēja, ka Saeimas darba kārtībā balsojums par FKTK vadītājas amata pretendenti notiks ne agrāk kā 24.oktobrī.

Nākamnedēļ, 22.oktobrī, jautājums par FKTK vadītāju iekļauts Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdes darba kārtībā. Uz sēdi uzaicināta Purgaile, finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis un Ministru prezidenta biroja pārstāvis. 

Kā ziņots, Ministru kabinets iepriekš atbalstīja bankas Citadele līdzšinējās valdes locekles Purgailes kandidatūras virzīšanu uz Saeimu apstiprināšanai FKTK vadītājas amatā. Koalīcijas politiķi gan nesteidza solīt tūlītēju atbalstu Purgailei FKTK vadībā, jautājumam nonākt Saeimā, uzsverot nepieciešamību gūt atbildes uz bažas raisošiem problēmjautājumiem.

Viņas kandidatūru amatam atbalsta partiju apvienība Jaunā vienotība. Savukārt Jaunās konservatīvās partijas politiķi iepriekš norādīja, ka viņiem ir atbalstoša pozīcija par Purgaili FKTK vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas