Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināts (18:57) - Premjers saņēmis rakstisku NA prasību atsaukt Bordānu; par tālāko rīcību vēl lems

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) jau piektdienas vakarā saņēmis Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (NA) rakstisku prasību par tieslietu ministra Jāņa Bordāna atsaukšanu no amata, portālam Diena.lv apstiprināja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Vienlaikus premjers vēl nesteidz atklāt savu tālāko rīcību. Dombrovskim vispirms būtiski sagaidīt paša Bordāna viedokli un tad viņš lems par tālāko rīcību.

"Ņemot vērā to, ka Jānis Bordāns ir izslēgts no TB/LNNK rindām, NA atsauc tieslietu ministru Jāni Bordānu un aicina Ministru prezidentu Valdi Dombrovski atbrīvot viņu no amata, pēc iespējas drīzāk izdodot attiecīgu rakstveida rīkojumu," teikts premjeram, Vienotībai, Reformu partijai un neatkarīgo deputātu grupai adresētajā vēstulē.

Tajā arī norādīts, ka Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule vairs nepārstāv NA, un viņas turpmākā atrašanās amatā ir veselības ministres Ingrīdas Circenes ziņā.

Vēstuli parakstījuši NA līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars un Gaidis Bērziņš. 

Diena.lv jau ziņoja, ka Dombrovskis pēc tam, kad TB/LNNK valde paziņoja par ministra izslēgšanu no partijas un prasīja viņa atsaukšanu no tieslietu ministra amata, paziņoja, ka saskaņā ar koalīcijas līgumu vispirms gaidīs rakstisku NA prasību par Bordāna atsaukšanu no amata un tikai tad lems par tālāko rīcību.

"Es gaidu no NA rakstisku brīdinājumu, kuram jābūt vismaz nedēļu iepriekš pirms lēmuma galīgās pieņemšanas. Tad, kad es šādu rakstisko brīdinājumu būšu saņēmis un iepazinies ar tā saturu, varēs kaut kādus detalizētākus komentārus sniegt," sacīja premjers, kurš pauda cerību, ka Bordāna atsaukšana no amata nav saistīta ar ministra pieteiktajām reformām attiecībā uz maksātnespējas administratoriem.

Savukārt Bordāns intervijā Latvijas Radio izteicās, ka ir pārsteigts par NA izvēlēto formu, kā paziņot par viņa izslēgšanu no partijas un prasību atcelt no ministra amata. Bordāns pastāstīja, ka piektdien piedalījies Latvijas tiesnešu konferencē un tās laikā pēkšņi izsaukts uz NA valdes sēdi. Uz to ierodoties, tapis skaidrs, ka dienaskārtībā ir jautājums pa viņa darbību partijā un varētu būt vai nu pašam jāizstājas no partijas, vai arī gaidāms balsojums par viņa izslēgšanu.

Jau vēstīts, ka NA ietilpstošā partija TB/LNNK piektdien valdes sēdē pieņēma lēmumu izslēgt no partijas tieslietu ministru Bordānu. TB/LNNK valde uzskata, ka Bordāna faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK.

(Pievienota no 3. līdz 5.rindkopai.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas