Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pavasarī cilvēki aktīvāk adoptē suņus no patversmēm

Pavasaris ir labvēlīgs laiks arī dzīvniekiem patversmēs, jo šajā laikā cilvēki aktīvāk adoptē suņus no dzīvnieku atversmēm, pastāstīja Juglas dzīvnieku patversmes Labās mājas vadītāja Astrīda Kārkliņa.

Kopš janvāra Juglas dzīvnieku patversmes suņi mitinās jaunuzbūvētajā patversmē Labās mājas, kur tagad bez suņiem mitinās arī kaķi. Šo pāris mēnešu laikā dzīvnieku patversmē Labās mājas ievesti aptuveni 80 suņi, bet daudzi no tiem, īpaši kucēni, pienākot pavasarim, atraduši jau sev labus saimniekus.

Patlaban patversmē mitinās aptuveni 50 suņi un 18 kaķi. Retāk no patversmes cilvēki izvēlas uz savām mājām ņemt jau pieaugušus suņus un kaķus.

Ilgu gadu pieredze liecina, ka cilvēki aktīvāki dzīvnieku adoptēšanā no patversmēm ir pavasara un rudens sākumā. Pavasarī mājdzīvnieku pieņemt savā ģimenē cilvēki izvēlas tādēļ, ka laiks kļūst siltāks un kucēni var spēlēties. Vismazāk par dzīvnieku paņemšanu no patversmēm cilvēki domā decembrī un jūnijā, novērojusi Kārkliņa.

Viņa stāstīja, ka Labās māju iemītnieki jūtas ļoti labi, jo dzīvniekiem ir gan jumts virs galvas, gan arī siltuma ir pietiekoši daudz. Patversmes iztikas līdzekļi ir ziedojumi un noslēgtie līgumi ar pašvaldībām, līdz ar to šajā patversmē tiek nogādāti klaiņojoši suņi arī no Carnikavas, Ādažiem, Inčukalna, Stopiņiem un citām Pierīgas pašvaldībām.

Patversmei lielu palīdzību sniedz arī brīvprātīgie darbinieki, kuri labprāt dodas pastaigās ar patversmes suņiem. "Esam priecīgi, ka cilvēki ir atraduši ceļu pie mums uz jaunajām mājām un ir gatavi ziedot savu laiku pastaigām ar suņiem, jo ikvienam sunim ir nepieciešams izrādīt gan mīlestību, gan uzmanību," sacīja Kārkliņa.

Plānots, ka vēlā pavasarī Juglas dzīvnieku patversme "Labās mājas" rīkos atvēršanas svētkus, lai interesenti iepazītos ar patversmes jaunajām telpām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas