Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgā skolās joprojām trūkst datortehnikas; daudz brīvu vakanču pirmsskolās

Rīgas pašvaldībā ir problēmas ar pedagogu vakanču aizpildīšanu pirmsskolās, kā arī joprojām nav atrisināta problēma ar datoru nepieciešamību izglītības iestādēs, tiekoties ar izglītības iestāžu vadītājiem, sacīja pašvaldības amatpersonas.

Pieņemot nākamā gada budžetu, noteikti tiks atvēlēti līdzekļi datoru iegādei pašvaldības skolu vajadzībām, kā arī tiks turpināti izglītības iestāžu ēku renovācijas darbi, izglītības iestāžu vadītājus uzrunājot, sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa).

Tāpat viņš uzsvēra, ka pašvaldība risinās situāciju ar atalgojuma paaugstināšanu pirmsskolu darbiniekiem, lai aizpildītu ilgstoši vakantās vietas. Arī izmaksas par izglītības iestāžu darbinieku apdrošināšanu tiks iekļautas nākamā gada budžetā, solīja Rīgas mērs.

Arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Eiženija Aldermane (GKR) akcentēja, ka ir nepieciešamība aizpildīt pedagogu vakances bērnudārzos.

Ušakovs pauda gandarījumu, ka ar pašvaldības darbinieku un izglītības iestāžu vadītāju atbalstu izdevies apturēt pedagogu atalgojuma reformu ieviešanu no 1.septembra. Darbu pie atalgojuma modeļa kritiski vērtēja arī Aldermane, uzsverot, ka tas jāizstrādā kvalitatīvāk.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) sacīja, ka šogad pašvaldības izglītības iestādēs ir veikti vērienīgi remontdarbi, tam atvēlot vairāk nekā 10,5 miljonus eiro. Pašlaik gan vēl nav pabeigti darbi Rīgas 32.vidusskolas ēkā, kā arī nav pabeigti fasādes renovācijas darbi sešās pirmsskolās. Līdz mācību sākumam gan darbus, visticamāk, pagūs pabeigt, sacīja Ameriks.

Arī Ameriks kritiski vērtēja darbu pie pedagogu algu modeļa izstrādes, skaidrojot, ka process nav pārskatāms, notiekot "slepeni". Viņš komentēja arī ieceri palielināt minimālo algu, kas pašvaldības budžetā prasītu papildu 2,5 miljonus eiro, sacīja Ameriks, uzsverot, ka vajadzības gadījumā līdzekļi tiks atrasti.

Ameriks arī pastāstīja, ka jaunajā mācību gadā Rīgā būs par 300 pirmklasniekiem vairāk, savukārt sešās skolās nebūs iespējas komplektēt 10.klasi.

Amatpersonas arī izteica pateicību Izglītības, kultūras un sporta departamenta darbiniekiem, kā arī izglītības iestāžu vadītājiem par ieguldīto darbu, tostarp arī Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizēšanā.

Kā ziņots, arī gadu iepriekš, tiekoties ar izglītības iestāžu vadītājiem, Ušakovs akcentēja, ka pašvaldība pastiprināti strādās pie problēmas ar datortehnikas nodrošināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas