Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šomēnes sāks apjomīgus Dailes teātra fasādes atjaunošanas darbus

Augustā plānots sākt apjomīgus būvniecības darbus Dailes teātra energoefektivitātes palielināšanai, vienlaikus uzlabojot ēkas vizuālo izskatu, informē VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdes locekle Kitija Gruškevica.

Projekta laikā tiks siltinātas ārsienas, mainītas ārdurvis, logi, vārti, jumts, pārbūvēta apkures sistēma, kā arī pilnveidots apgaismojums gan uz skatuves, gan ēkā kopumā. Kopējais projekta budžets ir 1,714 miljoni eiro.

Darbi tiks veikti paralēli teātra izrāžu sezonai.

Šobrīd izsludināts iepirkums uz būvdarbu veikšanu. Pieteikumi no potenciālajiem būvdarbu veicējiem tiek gaidīti līdz 19.augustam.

"Plānojot attīstības projektus, VNĪ meklē racionālāko un saimnieciski izdevīgāko risinājumu projekta īstenošanai. Dailes teātra energoefektivitātes uzlabošanai VNĪ piesaistījusi Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. Būvniecības darbus veiksim paralēli teātra darbības sezonai, netraucējot teātrim un skatītājiem. Projektu pilnībā plānots pabeigt līdz 2020.gada rudenim, lai teātris savu simtgadi varētu sagaidīt savās atjaunotajās mājās," norādīja Gruškevica.

Savukārt VSIA Dailes teātris valdes loceklis Andris Vītols atzīmēja, ka energoefektivitātes uzlabošanas projekts ir ļoti nepieciešams Dailes teātrim, jo tā rezultātā tiks nodrošināts gan nepieciešamais komforts skatītājiem, gan atbilstoši darba apstākļi aktieriem un pārējiem teātra darbiniekiem. "Veiktie darbi teātrim ļaus arī ietaupīt, jo samazināsies elektroenerģijas un apkures izmaksas. Pēc priekšlaukuma atjaunošanas teātra ēka varēs uzmirdzēt savā krāšņumā simtgades svinībās, izceļot savu kultūrvēsturisko vērtību," viņš sacīja.

Vienlaikus ar teātra ēku sadarbībā ar Rīgas domi plānots sakārtot arī teātrim pieguļošo teritoriju - Dailes teātra priekšlaukumu, jo daļa Dailes teātra priekšlaukuma teritorijas ir pašvaldības, daļa valsts īpašumā. Maijā noslēdzās Rīgas domes īpašuma departamenta rīkotais metu konkurss Dailes teātra apkārtesošās teritorijas labiekārtošanai, kurā uzvarēja arhitektu biroja MADE arhitekti ideja. Kopējo projekta virzīšanu un sarunu procedūru ar metu konkursa uzvarētājiem veic Rīgas dome. VNĪ ir gatavs sākt darbu pie projekta īstenošanas un slēgt līgumu ar metu konkursa uzvarētājiem par projektēšanu valstij piederošajai teritorijas daļai.

Teātrim piegulošā teritorija iekļaujas Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonā, kuras rekonstrukcijā un labiekārtošanā ir jāņem vērā Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes lēmumi.

VNĪ šobrīd īsteno 34 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 miljona kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas