Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Uz ceļiem piektdienas rītā bieza migla un apledojums

Piektdienas rītā atsevišķos ceļa posmos Kurzemē un Vidzemē redzamību būtiski pasliktina bieza migla (300-500 m), bet valsts centrālajā un austrumu daļā, kur vietām snieg, uz brauktuvēm veidojas apledojums, portālu Diena.lv informēja ceļu uzturētājs Latvijas Valsts ceļi.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Zemgalē un Vidzemē, lai gan brauktuves tiekot kaisītas ar pretslīdes materiāliem.

Rīgas apkārtnē veidojas arī apledojums uz apvedceļiem Salaspils–Babīte un Baltezers-Saulkalne; Ainažu virzienā autoceļš vietām apledojis posmā Berģi–Bīriņu pagrieziens; Siguldas virzienā veidojas apledojums posmā Rīga–Raunas pagrieziens; Daugavpils virzienā veidojas apledojums posmos Rīga–Pļaviņas un Jēkabpils–Varakļāni.

Savukārt Valmieras, Bauskas un Jelgavas virzienos apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus visa maršruta garumā, Liepājas virzienā autoceļš apledojis posmos Rīga–Apšupes krustojums, bet Ventspils virzienā veidojas apledojums posmā Rīga–Kūdra.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums apgrūtina braukšanu vietām Vidzemē un Zemgalē. Tiek gan uzsvērts, ka brauktuves slidenajos ceļa posmos tiek apstrādātas ar pret apledojuma materiāliem.

Uzņēmums tāpat norāda, ka netipiski siltā laika dēļ, pavasara šķīdonis šogad ievērojami agrāk nekā parasti ietekmē autoceļu kalpotspēju. Uz atsevišķiem valsts reģionālajiem un vietējās nozīmes grants ceļiem Latgalē jau ieviesti sezonālie maksimālās masas ierobežojumi kravas autotransportam, bet pārējā valsts teritorijā tos paredzēts ieviest jaunnedēļ.

Atkūstot pamatnei, nolietotajos ceļu segumos sāk parādīties bojājumi - bedres. Latvijas Valsts ceļi arī lūdz par satiksmei bīstamām bedrēm ziņot pa tālruni 80005555, lai tās varētu operatīvi saremontēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas