Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vai mantinieces jau sāk pārdot Olainfarm akcijas?

Zāļu ražotāja Olainfarm akcionāru sarakstā vairs nefigurē ne Anna Emīlija Maligina, ne Nika Saveļjeva, liecina no depozitārija saņemtais aktuālais akcionāru saraksts. Viens no skaidrojumiem šādām negaidītām izmaiņām akcionāru sarakstā varētu būt akciju pārdošanas procesa uzsākšana. Anna Emīlija Maligina un Nika Saveļjeva gan apgalvo, ka Olainfarm padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks izplata maldinošu informāciju. Abas līdzmantinieces joprojām ir Olainfarm akcionāres un kategoriski noliedz viltus ziņas par akciju pārdošanu.

"Pirms ikvienas akcionāru sapulces no biržas depozitārija tiek pieprasīta informācija ar akcionāru sarakstu. Sarakstos, kas datēti ar 2018. gada 31. decembri un 2019. gada 11. martu, ne Saveļjevai, ne Maliginai vairs nepieder neviena akcija. Tas ļauj secināt, ka janvārī izteiktais lūgums sasaukt akcionāru sapulci ir bijis uzņēmumu un sabiedrību maldinošs, jo aicinājumu izteica personas, kurām akcijas vairs nemaz nepiederēja," skaidro Rebenoks.

Tāpat viņš uzsvēra, ka vēl pērn, gatavojoties novembra akcionāru sapulcei, visos dokumentos Anna Emīlija Maligina un Nika Saveļjeva bija depozitārija akcionāru sarakstā.

Savukārt Nikas Saveļjevas un Annas Emīlijas Maliginas paziņojumā presei uzsvērts, ka Olainfarm padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks nodarbojas ar maldinošas informācijas izplatīšanu. "Viltus ziņu izplatīšana ir vērtējama kā apzināta provokācija no Olainfarm un tās esošās padomes puses ar mērķi jebkādiem līdzekļiem nepieļaut izziņoto ārkārtas akcionāru sapulci 1. aprīlī, kurā plānots atcelt esošo Olainfarm padomi. Nika Saveļjeva un Anna Emīlija Maligina ir un turpina būt Olainfarm akcionāres un kategoriski noliedz viltus ziņas par akciju pārdošanu," teikts paziņojumā.

Tāpat paziņojumā uzsvērts, ka Rebenoks un Olainfarm pārstāvji šobrīd spekulē ar maldinošu informāciju, ņemot vērā neaktuālu akcionāru sarakstu. "Jāpaskaidro, ka šādus paziņojumus Olainfarm visticamāk izplata, jo akcionāru sarakstā tiek norādīti akciju nominālie turētāji, piemēram, bankas, līdz ar to, ja speciāli netiek norādīts, akcionāru sarakstā var neparādīties īpašnieks, kā tas ir Nikas Saveļjevas un Annas Emīlijas Maliginas gadījumā."

Pilns akcionāru saraksts, kuri ir reģistrēti un tiesīgi piedalīties un balsot sapulcē, ir pieejams trīs dienas pirms sapulces, norādīts Nikas Saveļjevas un Annas Emīlijas Maliginas paziņojumā. Šajā gadījumā tie ir dati par akcionāriem uz 22. martu. Ņemot vērā izskanējušās ziņas un līdzšinējo Olainfarm valdes attieksmi pret notiekošo, akcionāres pauž bažas par iespējamo uzņēmuma valdes rīcību, jo – saskaņā ar Komerclikumā noteikto, uzņēmuma valde ir tā institūcija, kas sastāda atbilstošu Nasdaq datiem akcionāru sarakstu. Tātad – uzņēmuma valdes kompetencē ir sastādīt korektu, sniegtajiem datiem atbilstošu akcionāru sarakstu 1. aprīļa sapulcei.

"Reideri izmanto dažādas metodes, lai nepieļautu akcionāru vairākuma balsojumu un jaunas leģitīmas padomes ievēlēšanu, kuras ievēlēšana uzņēmumā nodrošinātu labu korporatīvo pārvaldību. Pāvela Rebenoka rīcība paliek arvien netīrāka, jāšaubās tikai, vai tas kādu vēl spēj pārsteigt. Lai novilcinātu šā brīža padomes locekļu atcelšanu no amata, viņuprāt, acīmredzot, visas metodes tiek uztvertas par lietderīgām. Tā arī šis gadījums, kad mēģināts "paņemt uz muļķi" ar akciju nominālo turētāju minēšanu kā it kā "pierādījumu" akciju pārdošanai," uzsver abas Valērija Maligina mantojuma līdzmantinieces.

"Apliecinām, ka esam īpašnieces un sev piederošās akcijas neesam atsavinājušas. Varam tikai apbrīnot AS Olainfarm šā brīža padomes priekšsēdētāja Pāvela Rebenoka iztēli un viņa vēlmi un centienus noturēties labi apmaksātā pozīcijā," komentē līdzmantinieces.

Tāpat paziņojumā teikts, ka "saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 84.1. pantu paredzēta kriminālatbildība par iekšējās informācijas nelikumīgu izmantošanu, izpaušanu un manipulācijām finanšu tirgos. Tas attiecas arī uz personu rīcību, kas ietekmē cenu vienam vai vairākiem finanšu instrumentiem, izmantojot fiktīvus mehānismus vai cita veida maldināšanu, vai viltu, izmantojot presi vai citus plašsaziņas līdzekļus".

Jau vēstīts, ka Olainfarm ārkārtas sapulci steidzami vēlējās sasaukt Annas Emīlijas Maliginas aizbildne Signe Baldere-Sildedze un Nika Saveļjeva pēc gadu mijā veiktā apvērsuma uzņēmumā Olmafarm, kas ir lielākais Olainfarm akcionārs. Saistībā ar notikušo uzņēmumā Olmafarm šobrīd ir uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Olainfarm nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē Nasdaq Riga oficiālajā sarakstā.

pievienots Nikas Saveļjevas un Annas Emīlijas Maliginas paziņojums 4.-9. rindkopā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas