Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Var aizķerties JRT biļešu tirdzniecība internetā

Apstrīdēti iepirkuma konkursa rezultāti, kur par Jaunā Rīgas teātra (JRT) biļešu tirdzniecības nodrošinātāju atzīta SIA DIVI grupa un Datorikas institūts DIVI. Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) divu citu pretendentu sūdzību izskatīs 16. jūlijā. Teātra pārstāvji līdz IUB lēmuma pieņemšanai neielaižas plašākos komentāros, vien sola, ka vismaz JRT kasē jau augustā biļetes uz sezonas sākuma izrādēm nopirkt varēs.

Sūdzību iesnieguši divi citi pretendenti - SIA Lattelecom PBO un apvienība, kuru izveidojušas SIA Biļešu paradīzeun Computer Hardware Design. Kā noskaidroja DienaLattelecom PBO sūdzību iesniedzis tāpēc, ka uzskata uzvarējušo pretendentu par neatbilstošu konkursa nolikumam. Lattelecom PBO līdz šim nodrošināja JRT biļešu izplatīšanu, bet DIVI grupa nodrošina SRO (Standing Roome Only) programmatūru, ko biļešu izplatīšanā izmanto JRT. Ar šo Izraēlā izstrādāto, biļešu tirdzniecībai piemēroto programmatūru bija saistītas JRT problēmas ar iepirkumu jau 2013. gadā, kad sūdzību iesniedza SIA Biļešu serviss, un toreiz IUB aizliedza JRT slēgt iepirkuma līgumu. Kā var saprast, viens no strīda objektiem ir, vai programmatūras nodrošināšanu var uzskatīt par pieredzi biļešu izplatīšanā.

Līdz IUB lēmuma pieņemšanai iespējas iegūt informāciju ir samērā ierobežotas. "Šobrīd Iepirkumu uzraudzības birojam sniegtas atbildes un skaidrojumi par pretendentu iebildumiem. IUB lēmumu pieņems tuvāko nedēļu laikā. Neatkarīgi no konkursa rezultātiem 11. augustā Jaunā Rīgas teātra kasē tiks sākta biļešu tirdzniecība uz septembra izrādēm," Dienai atbildes vēstulē raksta JRT reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Bināne. Vaicāta, vai šāda atbilde nozīmē, ka internetā kādu laiku biļetes varētu arī netirgot, viņa vēlreiz uzsvēra, ka sīkākus komentārus teātris sniegs tikai pēc IUB lēmuma.

Visu Ata Rozentāla rakstu lasiet pirmdienas, 7. jūlija, laikrakstā Diena!  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas