Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

VARAM aicina RD izvērtēt Vircava atbilstību amatam

Vides un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir lūgusi Rīgas domi izvērtēt Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja Ingusa Vircava atbilstību ieņemtajam amatam un par izvērtēšanas rezultātu informēt ministriju, VARAM vēstulē informējusi Rīgas domes Vienotības frakcijas vadītāju Sarmīti Ēlerti.

Novembra beigās Ēlerte nosūtījusi vēstuli VARAM ar lūgumu atcelt domes lēmumu, ar kuru par Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju ticis iecelts Vircavs. Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājam neesot Būvniecības likumā noteiktās augstākās izglītības būvniecības jomā, tādēļ, ieceļot viņu amatā, nav izpildītas likuma prasības. 

VARAM arī vērsies pie Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova, lūdzot sniegt paskaidrojumus par to, cik efektīva ir būvniecības kontroles funkcija pilsētā. Pēc ministrijas rīcībā esošās informācijas, kontroli pār prettiesiskas būvniecības gadījumiem galvaspilsētā veic tikai piecas personas. Vēstulē izteiktas bažas par Rīgas domes spēju nodrošināt pietiekamu un efektīvu uzraudzību, lai novērstu prettiesisku un iespējami bīstamu būvniecību pilsētā.

Tāpat Ēlerte esot saņēmusi VARAM atbildi uz vēstuli par iespējamo negodīgo konkurenci starp uzņēmumu Mobilly un pašvaldības kapitālsabiedrību Rīgas satiksme. Atbildē teikts, ka ministrija ir nosūtījusi vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam, kurā lūdz sniegt paskaidrojumu par Rīgas satiksmes rīcību un nepamatotu iejaukšanos uzņēmējdarbībā, tādejādi kropļojot tirgu.

Šobrīd Rīgā iespēju veikt samaksu par autostāvvietu ar SMS un interneta starpniecību sniedz uzņēmums Mobilly. Tas darbojas uz brīvā tirgus ekonomikas principiem, kur uzņēmējdarbībā gūtie ieņēmumi sedz izdevumus. Vienotība norāda, ka Rīgas satiksme ir pašvaldības kapitālsabiedrība, kuras izdevumus par 70% sedz rīdzinieku nodokļu maksājumi. 2013. gadā šis uzņēmums subsīdijās ir saņēmis vairāk nekā 65 miljonus latu. 

Jau vēstīts, ka Rīgas satiksme paralēli Mobilly pakalpojumiem iecerējusi ieviest savu norēķinu sistēmu par autostāvvietām un 2014.gada 1.jūnijā lauzt Rīgas satiksmes noslēgto līgumu ar Mobilly

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas