Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ilgtermiņa attiecību veidošanas gadalaiks

Ziemā vīrieši augstāk novērtē sievietes ķermeni un abi partneri ātrāk nobriest lēmumam sākt kopdzīvi.

Otras pusītes meklējumos esošie, sarosieties! Ziema ir labākais gadalaiks ilgtermiņa attiecību dibināšanai. Vismaz tā apgalvo zinātnieki.

Lai arī popkultūrā pavasaris tiek daudzināts kā gadalaiks, kad sirds sāk sisties straujāk, un vasaras garie, siltie vakari ir ļoti piemēroti romantiskiem brīžiem dabā, pašai sirdij ir citi apsvērumi. Iepazīstoties ar līdz šim noskaidroto šajā jautājumā, pārņem sajūta, ka februāra vidus nav pats sliktākais laiks Valentīndienas svinēšanai. Randiņš šajā dienā patiesi var novest līdz altārim un daudziem kopīgi nodzīvotiem gadiem.

NEREDZAMAIS PIEVELK

Karstās vasaras dienās atkailināta miesa redzama visapkārt. Plāni krekliņi, īsi šorti vai svārki uz ielām, niecīgi peldkostīmi pludmalē. Tam vajadzētu modināt iekāri. Taču pārbagāts piedāvājums noved pie pārlieka izvēlīguma un augstākām prasībām. Tāds secinājums izriet no Polijas zinātnieku pētījuma. Vroclavas Universitātes pētnieki savulaik eksperimentā noskaidroja, ka vīriešiem sieviešu augums šķiet pievilcīgāks tieši ziemā, kad tas ir retāk aplūkojams dzīvē, jo apslēpts zem biezas apģērba kārtas. Vīriešu kārtas pētījuma dalībnieki augstāk novērtēja gan fotogrāfijās redzamo sieviešu ķermeņa aprises kopumā, gan krūšu formu. Savukārt vasarā tajos pašos attēlos redzamās meitenes saņēma viszemākās atzīmes. Secinājumu stiprināja arī fakts, ka sejas novērtējums visos gadalaikos bija aptuveni vienāds.

KOPĀ SILTĀK Cits romantikas tīkotāju iedrošinošs atklājums saistās ar cilvēces vēstures senāko posmu. Proti, izdzīvošanas nolūkos alu cilvēki ziemās gulēja, saspiežot ķermeņus cieši kopā. Par «sociālo termoregulāciju» dēvētajā procesā ķermeņi sildīja cits citu, palīdzot pārciest skarbos apstākļus. Lai arī daudzi no mums šo faktu nezina, šāda rīcība ir ierakstīta instinktu līmenī. Tādēļ tieši ziemā gan vīrieši, gan sievietes kļūst atvērtāki nopietnām attiecībām, lai kopīgi ieritinātos siltā dzīvoklī pie televizora un pārziemotu, portālam Insider stāsta Virdžīnijas Universitātes neirologs Džeimss Kouns.

Vasarā priekšroku dodam flirtam un nenopietnam skatījumam uz attiecībām, savukārt ziemā abas puses esot gatavas ātrāk sākt kopdzīvi un vadīt laiku kopā telpās, nevis salt randiņu perioda pastaigās.

SPORTS ATTIECĪBU STIPRINĀŠANAI Kad izdevies sameklēt atsaucīgu sirdi, svarīgi pierunāt partneri kopīgi nodoties kādai sportiskai aktivitātei. Fiziska slodze veicina endorfīnu izdalīšanos, kas raisa tādas pozitīvas sajūtas kā prieks, gandarījums un sajūsma. Tās mudina uz socializēšanos. Un, ja pozitīvās emocijas piedzīvotas kopā, tās stiprina attiecības. Tas notiekot arī tāpēc, ka sportošana ķermenī ierosina līdzīgus procesus tiem, kādus izsauc iemīlēšanās, – svīšanu, paātrinātu pulsu un elpas trūkumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata