Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Virsmāte: Šī būs partija, kas iekustinās tautu

Matriarhātam jau kopš seniem laikiem bijušas stipras tradīcijas Latvijā, bet bija jāgaida tūkstošiem gadu, lai pēc Laimas mātes, Māras mātes, Veļu mātes un citām ietekmīgām mātēm mūs aplaimotu arī pati Virsmāte. Ierobežots cilvēku loks viņu jau agrāk pazina kā Ventspils dziednieci Anitu Pukaļevu, bet tagad Virsmāte parādījusies arī uz politiskās skatuves, jo Saeimas vēlēšanās piedalīsies viņas izveidotā partija Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām.

Virsmāte pati vēlēšanās nekandidē, bet viņas sekotāji un domubiedri veido jaundibinātās partijas kodolu. Latvijā ikviens uzņēmīgs cilvēks bez īpašām problēmām var savākt 200 biedru, lai nodibinātu politisko partiju un piedalītos vēlēšanās. Virsmāte ir pārliecināta, ka tieši viņas domubiedriem izdosies rosināt ilgi gaidītās pārmaiņas Latvijas politikā, lai arī mūsu zemītē sāktos zelta laikmets. "Šī būs partija, kura iekustinās tautu," pareģo Virsmāte. Tiesa gan, cīņā par vēlētāju simpātijām Virsmātei uzradies spēcīgs konkurents: ķirurgs un oligarhu apkarotājs Valdis Zatlers. Tradicionālā medicīna pret dziedniecību; kurš uzvarēs?

Virsmāte spriež, ka par Latvijas nelaimēm līdzatbildīgi ir arī vēlētāji, kas sekmēja oligarhu nākšanu pie varas. Dziedniece piesauc "karmu" un latviešu tautas pagātnes grēkus. "Vai dusmīgais latvietis maz zina, kas viņš bijis iepriekšējā dzīvē? Mēs kā tauta nemaz neesam tik balti un pūkaini. Es labi zinu, ko par mūsu strēlniekiem domā Krievijā. Arī čekistu vidū bija ļoti daudz latviešu."

Uz jautājumu, vai vispār ir jēga startēt Saeimas vēlēšanās, jo 2012.gadā taču gaidāms pasaules gals, Virsmāte atbild mierīgi: "Neuztraucies, tas nebūs tāds gals, kādu visi iedomājas. Tas būs vecās sistēmas gals."

Vairāk par Virsmāti un viņas partiju lasiet Sestdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata