Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Āfrikā nespīdēs spožas zvaigznes

Ronaldinju, Bekhems un Vjerā ir tikai daži slaveni futbolisti, kuri šovasar no 11. jūnija līdz 11. jūlijam nespēlēs Pasaules kausa finālturnīrā Dienvidāfrikā. Iemesli ir dažādi - savainojumi, slikta kondīcija, arī treneru izvēle.

Francijas izlases treneris Reimons Domeneks komandas vadīšanas veida dēļ kritikas krustugunīs pabijis bieži. Arī pirms šā gada Pasaules kausa finālturnīra viņam izdevies futbola speciālistus un līdzjutējus atstāt pavērtām mutēm, neiekļaujot komandā pieredzējušo pussargu Patriku Vjerā (Manchester City), kā arī talantīgos Karimu Benzemā (Madrides Real) un Samiru Nasri (Arsenal). Interesanti, ka Francijas futbola vadība ne tikai neslēpj, ka pēc finālturnīra nepagarinās līgumu ar Domeneku, bet ir jau atradusi aizvietotāju - savulaik slaveno futbolistu Lorānu Blānu.

Itālijas izlases galvenais treneris Marčelo Lipi uz Āfriku līdzi neņems Frančesko Toti (AS Roma), Alesandro del Pjero (Juventus) un Antonio Kasano (Sampdoria), kuri ir savu klubu ikonas. Jāpiebilst gan, spilgtu uzbrucēju Pasaules kausa pašreizējo īpašnieku zemē nekad nav trūcis.

Nepateicīgs uzdevums, nosaucot 23 futbolistus dalībai finālturnīrā, allaž ir Brazīlijas izlases treneriem, jo viņi varētu izveidot ne vienu vien spēcīgu komandu. Šoreiz Dunga aiz apmales atstājis 2004. un 2005. gada pasaules labāko futbolistu Ronaldinju (AC Milan) un viņa komandas biedru Aleksandru Patu. «Mēs strādājam pie uzvarētāju filosofijas, tādēļ lūdzu brazīliešu līdzjutējus mūs atbalstīt. Nav būtiski, ka es viņiem nepatīku, taču es lūdzu būt patriotiem,» teica Dunga. Viņa izvēle gan nav saprasta ne tikai Brazīlijā. «Pārāk lielā vara aptumšo atsevišķu futbola treneru spēju pieņemt loģiskus lēmumus,» skarbs bijis Pasaules kausa finālturnīra orgkomitejas vadītājs Denijs Džordans, komentējot Ronaldinju neiekļaušanu izlasē.

No kritikas izdevies izvairīties pašreizējo Eiropas čempionu spāņu trenerim Visentem del Boskem, kura sastāva izvēle akceptēta, lai gan malā palicis komandas visu laiku labākais vārtu guvējs Rauls. Raizes rada triju spēcīgāko spēlētāju savainojumi - Sesks Favregass, Andress Injesta un Fernando Toress dara visu, lai atveseļotos līdz finālturnīra pirmajai spēlei.

Traumas nav saudzējušas arī citas komandas. Jau pirms vairākiem mēnešiem kāju smagi savainoja Anglijas izlases superfutbolists Deivids Bekhems. Skaļa rezonanse bijusi Vācijas izlases līdera Mihaēla Ballaka neveiksmei - Chelsea pussargs sezonas pēdējā spēlē traumēja potīti, un viņam finālturnīrs ies secen. Ironiski, ka liktenīgo izklupienu veica Vācijā dzimušais Kevins Prinss Boatengs, kura pārstāvētā Gana spēlēs vienā grupā ar vāciešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?